of 64204 LinkedIn

Handhavers Almere krijgen bodycam

De gemeentelijke handhavers in Almere krijgen vanaf vrijdag bodycams. Het is een proef die tot eind maart duurt.

Gemeentelijke handhavers in Almere krijgen vanaf vrijdag bodycams. Het is een proef die tot eind maart duurt. In Rotterdam wordt daarmee vanaf januari gestart. De Amsterdamse handhavers hebben sinds deze zomer een bodycam. In Breda worden al langere tijd boa’s met bodycams uitgerust.

Onveilige situatie

De gemeente Almere wil met de bodycams het veiligheidsgevoel van de boa's vergroten en hen beschermen, zo meldt Omroep Flevoland. Als de handhaver in een onveilige situatie belandt, kan deze na het geven van een waarschuwing een opname maken. De gemeente verwacht dat het dragen van bodycam tot minder agressie en geweld tegen de buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) leidt.

 

De-escalerend effect

Uit een korte evaluatie van Breda, begin dit jaar, kwam naar voren dat het dragen van een bodycam een de-escalerend effect heeft en het veiligheidsgevoel van de gemeentelijke handhavers vergroot. ‘De meeste mensen, die weten dat zij gefilmd worden, passen hun gedrag aan. Ook voelden handhavers zich veiliger’, aldus de gemeente Almere tegen Omroep Flevoland. Met de proef wordt onderzocht of het dragen van bodycams ook in Almere dat effect heeft.

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Vacatures

Van onze partners