of 63606 LinkedIn

Eerste vaste burgemeester voor Code Oranje

Ronald van Meygaarden is voorgedragen als burgemeester van het Brabantse Boxtel. Meygaarden, wethouder in Geldermalsen, was de lijsttrekker van Code Oranje in Gelderland.
Reageer

Voor het eerst komt er een volwaardige burgemeester vanuit hervormingsbeweging Code Oranje. Ronald van Meygaarden is unaniem door de gemeenteraad voorgedragen als burgemeester van het Brabantse Boxtel.

Meer zeggenschap voor burgers
Code Oranje wil burgers meer zeggenschap geven, bijvoorbeeld via referenda. De beweging deed bij de provinciale verkiezingen mee in Gelderland, Noord-Brabant, Noord-Holland en Zuid-Holland. Van Meygaarden, wethouder in Geldermalsen, was de lijsttrekker van Code Oranje in Gelderland. De beweging kreeg echter geen enkele Statenzetel en kwam ook niet in de Eerste Kamer. Toch is Code Oranje nog ‘alive and kicking’, aldus oprichter Bert Blase. De oud-PvdA'er is zelf waarnemend burgemeester in Heerhugowaard.

Voordracht
De voordracht van Van Meygaarden is nog niet definitief. De keuze van de raad gaat naar de minister van Binnenlandse Zaken, waarna Van Meygaarden door de Kroon wordt benoemd. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.