of 59329 LinkedIn

Amsterdam statushouders houden voorrang bij woning

In Amsterdam houden asielzoekers met een verblijfsvergunning voorrang als ze op zoek gaan naar een sociale huurwoning. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van de Partij van de Ouderen.
6 reacties

In Amsterdam houden asielzoekers met een verblijfsvergunning voorrang als ze op zoek gaan naar een sociale huurwoning. Dat schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van de Partij van de Ouderen.

Geen automatisme meer

Door een wetswijziging die het parlement in 2016 goedkeurde, is het geen automatisme meer dat statushouders voorrang krijgen bij het toewijzen van sociale huurwoningen. Gemeenten mogen sinds vorig jaar beslissen of ze wel of geen voorrang geven.

 

Buitengewoon oneerlijk

De Partij van de Ouderen had het Amsterdamse college gevraagd statushouders niet langer voorrang te geven. De Partij van de Ouderen laat weten dat het die regeling 'buitengewoon oneerlijk' vindt. 'De gewone Amsterdammer betaalt de prijs voor de statushouders.'

Niet onderaan

In een reactie melden B en W dat het niet van plan is de regeling aan te passen. 'Het college vindt het van groot belang dat mensen die urgent een woning nodig hebben niet onderaan de wachtlijst worden geplaatst. Voor statushouders geldt daarnaast dat de stad een verplichting heeft hen te huisvesten.' Verder melden B en W dat ze het aantal sociale huurwoningen wil uitbreiden om meer mensen te kunnen helpen die dringend een huis nodig hebben. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jakov op
Derk, graag een samenvatting van je betoog.
Door p op
Ach voor die paar statushouders die ze in A'dam opvangen...

En als je dringend een huis nodig hebt kan je beter sowieso niet in A'dam proberen te gaan wonen.
Door Broadcaster op
Amsterdam is een bananenrepubliek
Door Marten (gemeenteambtenaar) op
Dit is zó Amsterdams.
Door Wim Vreeswijk (Financieel adviseur) op
Dus men blijft de eigen Amsterdammers nog minstens 30 jaar of tot in de kist of verbrandingsoven op de wachtlijst houden.
Door Ben (jurist) op
Uiteraard vindt het college van B en W van Amsterdam het heel belangrijk dat de oorspronkelijke autochtone bevolking op de 2e plaats komt. Weg met ons is daar de norm. Als je je eigen land kapot kunt maken moet je het niet laten immers.