Advertentie

Vermelding geslacht hoeft niet meer in Amsterdam

Op onlineformulieren van de gemeente Amsterdam hoeft de invuller niet meer zijn of haar geslacht te vermelden. Dat moet alleen nog als het wettig noodzakelijk is, meldt de gemeente donderdag

07 januari 2016

Op onlineformulieren van de gemeente Amsterdam hoeft de invuller niet meer zijn of haar geslacht te vermelden. Dat moet alleen nog als het wettig noodzakelijk is, meldt de gemeente donderdag.

Thuis voelen
De verplichte geslachtsregistratie is afgeschaft, omdat 'niet iedereen zich herkent in de categorie man of vrouw', aldus de gemeente. 'Alle Amsterdammers moeten zich thuis voelen bij de manier waarop de gemeente met ze communiceert. De aanduiding 'de heer/mevrouw' is meestal helemaal niet nodig bij correspondentie met de overheid.

Eerste
Amsterdam is naar eigen zeggen een van de eerste gemeenten waar de geslachtsaanduiding als verplicht invulveld op formulieren is afgeschaft. (ANP)

Reacties: 4

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hilde van Heusen - Smulders / Managementondersteuner Communicatie
En hoeveel mensen worden er niet verdrietig van wanneer zij hun geboortedatum moeten vermelden...

Je bent geboren zoals je bent en heb je een "ombouw" laten plegen ook prima, weet je ook wat je daarmee bent; niemand is beide of geen van beide. We slaan een beetje door zo; "ik ben Ari en wil me geen man of vrouw noemen, tja en mijn leeftijd; raad eens...". Geen flauwekul, gewoon registreren!
Joke / rijksambtenaar
Geweldig dat het geen verplicht veld meer is! Iedereen die het wil, kan invullen of hij/zij een 'heer' of 'mevrouw' is en iedereen die dat niet wil, kan het gewoon overslaan. Iedereen blij! En de gemeente een brief of mail adresseren aan 'Geachte heer, mevrouw', of 'Beste lezer', 'Geachte burger'.
Anoniem / Bezorgde burger
Sneu gebeuren. Wat als je nu heel verdrietig wordt van je eigen naam of straatnaam.....Ook maar achterwege laten?
Paul Vreeke / directeur/eigenaar van APAPS
@Anoniem: Ja hoor, gewoon achterwege laten. Met de invoering van het BSN nummer (opvolger van het sofi/A-nummer) maakt het de overheid helemaal niets meer uit hoe je je noemt. Voor je adres gebruik je gewoon postcode en huisnummer.
Advertentie