Advertentie

Regels dienstauto in Gelderland aangescherpt

Naar aanleiding van het schandaal rond Co Verdaas heeft de provincie Gelderland het beleid over het privégebruik van dienstauto's aangescherpt.

20 maart 2013

Gedeputeerden van de provincie Gelderland mogen zich voortaan alleen nog thuis laten ophalen of afzetten met de dienstauto als die rit gekoppeld is aan een werkafspraak.

Co Verdaas
Ook krijgen ze geen compensatie meer voor de fiscale bijtelling die geldt voor het privégebruik van een bedrijfsauto. Dat hebben Provinciale Staten van Gelderland woensdag besloten. De aangescherpte dienstautoregeling voor gedeputeerden is een gevolg van het schandaal rond Co Verdaas. Die moest vorig najaar aftreden als staatssecretaris, nadat gebleken was dat hij zich in zijn tijd als Gelders provinciebestuurder geregeld in Zwolle liet halen en brengen met een dienstauto. Verdaas verbleef meestal in Zwolle bij zijn vriendin, terwijl hij in Gelderland moest wonen.

Privékilometers

Gelderse provinciebestuurders moeten nu, net als mensen die in een leaseauto rijden, belasting gaan betalen als ze meer dan 500 privékilometers rijden in de dienstauto. Omdat dit een persoonlijk risico voor hen kan zijn, wordt de nieuwe regeling over een jaar tegen het licht gehouden. De commissaris van de Koningin mag de dienstauto wel blijven gebruiken voor woon-werkverkeer.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie