Advertentie

Marokkaanse consul doet poging bij jongeren Ede

De Marokkaanse consul-generaal Khalid Guelzim gaat in gesprek met de vertegenwoordigers van verschillende Marokkaanse groeperingen in Ede. Dat is een van de uitkomsten van een gesprek dat donderdag plaatsvond tussen burgemeester Cees van der Knaap, wethouder Marije Eleveld van wijkwerk en minderhedenbeleid, de politie en Guelzim zelf.

06 mei 2016

Ongerelgeldheden

Een groep van tientallen jongeren - meestal van Marokkaanse komaf - zorgt sinds enige tijd voor ongeregeldheden in met name het leegstaande winkelcentrum De Lindenhorst in Ede. Daar was tot voor kort een theehuis dat door jongeren werd bezocht. Dat is wegens de sloop eveneens gesloten.

Samenscholingsverbod

Burgemeester Van der Knaap stelde dinsdag voor het komende half jaar een samenscholingsverbod in voor de wijk Veldhuizen. Van der Knaap liet weten het toe te juichen dat Guelzim met vertegenwoordigers van verschillende Marokkaanse groeperingen gaat praten. Daaronder is ook het bestuur van de Marokkaanse moskee. Al Mouahidin.

 
Dialoog 

Het bestuur kwam, samen met de stichting Samenstede (een organisatie die in de Edese samenleving burgers bij elkaar probeert te brengen), met een verklaring. ,,De organisaties veroordelen met klem de brandstichtingen en de vernielingen van andermans eigendommen. De Edese Marokkaanse gemeenschap keurt dit gedrag af en roept maatschappelijke organisaties en buurtbewoners op elkaar op te zoeken om in dialoog te gaan ten einde de rust te laten wederkeren'', zo schrijven ze. Van der Knaap: ,,Deze verklaring maakt duidelijk dat het overgrote deel van de Edese Marokkaanse gemeenschap de ongeregeldheden scherp afwijst en haar best doet om de verhoudingen weer zo snel mogelijk te normaliseren.'' (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
Als deze marokkaanse jongelui alleen het gezag van een andere Marokkaan accepteren, en het gezag van de Nederlandse politie en een Nederlandse burgemeester negeren, dan zou je je kunnen afvragen wat nog langer de rechtaardiging is om deze jongelui hier te laten blijven.Het land uitzetten en paspoorten intrekken lijkt me een redelijk voorstel. En rap.
Kees
Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.
G.Boudesteijn / raadslid
We zitten wel
In Nederlan!
Wajong'er / Participant met behoud van Wajong.
Zou het beter zijn om het leger daar op af te sturen? Het in dialoog gaan helpt niet, zulk tuig moet je streng straffen!
Jeannette
Waarom moeten buurtbewoners en organisaties in gesprek gaan met elkaar???? Een goed gesprek met de ouders van dit tuig is beter denk ik. En huisarrest voor al die idioten die zich niet kunnen gedragen. Het is gewoon bekend wie die amokmakers zijn, dus zo moeilijk moet dit niet zijn. Ouders van deze relschoppers, ga je kinderen eens opvoeden zeg.
Advertentie