Advertentie

Leeuwarden best bestuurde overheid

De Friese hoofdstad won de verkiezing die jaarlijks wordt georganiseerd door Binnenlands Bestuur

21 januari 2016

De gemeente Leeuwarden is door de lezers van Binnenlands Bestuur uitgeroepen tot best bestuurde decentrale overheidsorganisatie 2015. De gemeente versloeg daarmee enkele genomineerde grote steden, een provincie en het Friese waterschap.

Robuust en verbindend

Leeuwarden wordt geprezen om de ‘robuuste bestuurskracht’ van het bestuur, zo bleek bij de nominatie. ‘De stad staat altijd klaar voor omringende (kleinere) gemeenten. Op zoek naar verbinding en samenwerking.’ De gemeente dong mee in de verkiezing van de Best Bestuurde decentrale overheid, georganiseerd door Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker van Naem.


Shortlist

Het bureau benaderde alle lokale bestuurders in Nederland met de vraag collega’s te nomineren. Ruim 1800 lokale bestuurders, politici en (top)ambtenaren hebben dit gedaan. Na telling zijn nog diverse correctiefactoren toegepast, onder meer voor (gemeente)grootte. Op die manier kwam een shortlist van elf genomineerde decentrale overheden tot stand. Op hen kon één week lang worden gestemd.


Grote steden

Leeuwarden passeert met de verkiezing meerdere grote steden, waaronder Groningen, Rotterdam en Utrecht. Andere genomineerden waren de gemeenten Leiden, Oss, Amersfoort, Zuidhorn, Etten-Leur, de provincie Utrecht en het Wetterskip Fryslân.


Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.F.Willems / pensionado
Alle lof voor Ferd Crone, de beste burgemeester die we in jaren gehad hebben.
Freek van Oosten
Misschien wordt het tijd dat de lezers van BB zich wat meer laten informeren wat er werkelijk speelt. In de gemeentelijke organisatie van Leeuwarden heerst nl. een cultuur van angst en intimidatie.

Burgemeester Crone blijkt een zwakke persoonlijkheid te zijn die niet is opgewassen tegen zijn ambtelijke top.

http://www.gemeente.nu/Organisatie/Nieuws-in-Org …
Advertentie