Advertentie

Uitgeprocedeerde krakers mogen tot 1 juni blijven

De ongedocumenteerde vluchtelingen van We Are Here kunnen nog tot 1 juni blijven wonen in de gekraakte panden in Amsterdam-Oost. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam beslist.

27 april 2018
Rudolph-Dieselstraat.PNG

De ongedocumenteerde vluchtelingen van We Are Here kunnen nog tot 1 juni blijven wonen in de gekraakte panden in Amsterdam-Oost. Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank in Amsterdam beslist.

Iets langer

De vluchtelingen hadden het kort geding aangespannen omdat ze het niet eens waren met de beslissing van het Openbaar Ministerie, dat begin deze maand besloot dat de gekraakte panden binnen acht weken moeten worden ontruimd. Volgens de rechter mogen de krakers nog iets langer blijven in de woningen aan de Rudolf Dieselstraat, op voorwaarde dat ze Ymere 'geen strobreed in de weg leggen' bij het geplande bodemonderzoek in de tuinen. 'Als er gedoe ontstaat, moeten ze er onmiddellijk uit.'

Incidenten

We Are Here kraakte eind maart de eerste woningen. In totaal hebben ze nu 22 huizen en een bedrijfspand bezet. De kraakactie zorgde voor veel ophef door enkele incidenten die ermee gepaard gingen. Zo werd tot twee keer toe een zogenoemde 'vergiskraak' gedaan in een bewoonde woning. Bij een daarvan stond een bewoonster onder de douche. Ook zouden medewerkers van Ymere, eigenaar van de panden, en leegstandsbeheerder Camelot zijn bedreigd. Vorig weekend ontstond er een conflict tussen leden van Identitair Verzet en een groep antifascisten.

Buurtbewoners

De rechter constateerde dat de openbare orde is verstoord, maar keek ook naar de belangen voor de krakers. Daarbij woog hij mee dat veel buurtbewoners hebben aangegeven dat ze geen problemen hebben met de mensen van We Are Here. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

rekenaar / medewerker
Interessante manier van redeneren van de rechter. Dacht ik nou toch dat dit gewoon een handhavingszaak zou zijn waar mensen bij betrokken zijn die of in een procedure zitten of geen recht van verblijf hebben. Maar nee, ze hebben schijnbaar alle rechten van de wereld want er wordt hier niet geoordeeld vanuit de basis - bij een procedure heb je recht op verblijf in een AZC en anders heb je geen huisvestingsrechten. En uiteraard al helemaal geen afgedwongen kraakrechten. Nee, alle gekte kan hier in Nederland inmiddels, Met advocaten op toevoeging rechten afdwingen die je niet hebt, gesteund door buurtbewoners die geen problemen hebben met de kraak.Meende ik in mijn onnozelheid toch dat het hier om een handhavingszaak ging! Wanneer ik volgende

keer een terechte boete van het CJIB krijg, ga ik bepleiten dat mijn medeweggebruikers er helemaal geen last van hebben gehad.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie