Van Rens, tot eind vorig jaar fractievoorzitter van het CDA in Maastricht, deed vorig jaar aangifte tegen Leers, omdat die zijn geheimhoudingsplicht zou hebben geschonden en Van Rens geïntimideerd zou hebben. Leers had kort daarvoor de gemeenteraad geïnformeerd over de omvangrijke schulden van de fractievoorzitter. Ook zou Leers hem verboden hebben nog langer het woord te voeren in belangrijke financiële kwesties. Door zijn schulden was Van Rens chantabel geworden.
Definitief geen onderzoek naar Leers
Justitie hoeft burgemeester Gerd Leers van Maastricht niet te vervolgens wegens mogelijke schending van zijn ambtsgeheim. Dit heeft het…
De rijksrecherche deed onderzoek, maar concludeerde dat er geen bewijzen waren voor strafbare feiten. Justitie in Roermond - om de schijn van partijdigheid te vermijden werd de kwestie niet door het Openbaar Ministerie in Maastricht afgehandeld - besloot daarop niet tot vervolging over te gaan. Van Rens wilde via een klaagschriftprocedure bij het hof alsnog vervolging afdwingen.
Het hof kwam dinsdag eveneens tot de conclusie dat er onvoldoende aanwijzingen zijn voor de beschuldigingen. Van Rens wist dat Leers de informatie over zijn schulden openbaar zou maken en was het daar tot op zekere hoogte ook mee eens, aldus het hof.
Zie ook:
Geen strafbare feiten Leers (21/12/2007)
Rijksrecherche onderzoekt Leers (05/12/2007)
Raadslid doet aangifte tegen Leers (28/11/2007)