Advertentie

Ex-wethouder moet taxikosten terugbetalen aan Helmond

Wethouder Peter Tielemans legde zijn functie in juni neer nadat het Eindhovens Dagblad had onthuld dat Tielemans veel taxiritjes vanuit zijn stamcafé naar huis declareerde.

19 november 2013

Helmond wil dat voormalig wethouder Peter Tielemans vrijwillig 1879 euro terugstort die hij declareerde voor 165 taxiritjes. De gemeenteraad heeft dat maandagavond besloten. De raad meent dat hij soberder had moeten declareren en beter aan zijn voorbeeldfunctie had moeten denken.

Nuttig en nodig
Alleen partijgenoten van Tielemans steunden de oproep niet. Zij menen dat hun wethouder volgens de normen declareerde en dat de taxiritjes nuttig en nodig waren.

Stamcafé
De wethouder legde zijn functie in juni neer nadat het Eindhovens Dagblad had onthuld dat Tielemans veel taxiritjes vanuit zijn stamcafé naar huis declareerde.

Niet betalen
Tielemans liet maandagavond meteen na afloop van de extra raadsvergadering via zijn advocaat weten dat hij niet van plan is om het geld terug te betalen. Volgens hem zijn de uitgaven niet meer te controleren, vooral omdat de gemeente zijn digitale agenda heeft gewist. Hij zegt bovendien dat hij juist heel sober en doelmatig declareerde.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

August Biels / gewezen ambtenaar
Als ik de reeks van artikelen gewijd aan deze ladenlichter nog eens doorlees vallen me een aantal zaken op.- een groot aantal declaraties is niet gedekt door een onderliggende bon, en dus is de rechtmatigheid niet te beoordelen- van een groot deel van de relevante datums uit zijn electronische agenda zijn gewist, zodat ook daar geen informatie omtrent de rechtmatigheid te achterhalen is.Het hangt van dubieuze toevalligheden aan elkaar, maar jammer genoeg betekent het niet kunnen aantonen van rechtmatigheid niet automatisch dat de declaraties onrechtmatig zijn geweest.Wel getuigt het één en ander van een slordigheid en nonchalance die je van iemand in die positie niet verwacht en die je ook niet hoeft te accepteren.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Gardenaar
Behalve wethouder Pielemans is ook de administratie van Helmond aan het prutsen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie