Helderse raad akkoord met vertrekregeling Hulman
De gemeenteraad van Den Helder is maandagavond na een debat van bijna twee uur akkoord gegaan met de vertrekregeling die de gemeente en burgemeester Stefan Hulman vorige week afspraken.
Geen wachtgeld
De coalitiepartijen CDA, VVD en PvdA kregen steun van de oppositiepartijen D66 en het lokale KiesKees. Hiermee ontstond een ruime meerderheid van 21 tegen tien stemmen voor het voorstel de woning van Hulman in Julianadorp te kopen voor 580.000 euro. In ruil daarvoor neemt Hulman per 1 mei zelf ontslag als burgemeester en ziet hij af van wachtgeld en schadeclaims.
Geklungel
De regeling pakt goed uit voor Den Helder, vinden de collegepartijen. PvdA-fractieleider Theo Rijnten zei dat de overeenkomst tevens een menselijk gebaar is naar Hulman, die anders 'in ongekende problemen zou zijn gekomen'. De tegenstemmers spraken schande over de gang van zaken. Zij betwijfelen over dit resultaat van 'politiek geklungel' wettelijk door de beugel kan.
Tegemoetkoming
Hulman (VVD) was niet aanwezig bij de raadsvergadering. Hij kwam in opspraak toen hij de gemeente Den Helder eind vorig jaar vroeg om een tegemoetkoming in zijn dubbele woonlasten en daarbij informatie achterhield over zijn financiële situatie. Hulman, die in 2007 werd benoemd tot burgemeester van Den Helder, was voordien wethouder in Rotterdam. Hij had dubbele woonlasten omdat hij er niet in was geslaagd zijn Rotterdamse woning te verkopen.
Hulman kan nog wel terugvallen op een wachtregeling als ex-wethouder van Rotterdam. Op die regeling kan hij tot juni 2010 aanspraak maken.
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.