bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Voorbereidingen gestart voor Gezondheidsmeter 14 GGD’en

Voorbereidingen gestart voor Gezondheidsmeter 14 GGD’en. I&O Research voert veldwerk uit.

06 augustus 2020
gezondheid.jpg
In september start I&O Research met het veldwerk van een grootschalig onderzoek naar de gezondheid en leefstijl van volwassen Nederlanders. Alle regionale GGD’en in Nederland voeren dit onderzoek om de vier jaar gelijktijdig uit. Inmiddels staat een nieuwe meting voor de deur, waarbij I&O Research voor 14 GGD’en het veldwerk uitvoert. Om dit voor elkaar te krijgen zitten wij deze zomer niet stil.

Grootschalige steekproef

Bijna 650.000 Nederlanders ontvangen een uitnodiging voor de Gezondheidsmeter 2020. Deze grootschalige steekproef is afkomstig van het CBS. Respondenten kunnen via een inlogcode in de brief online meedoen of de vragen schriftelijk beantwoorden. Een deel van de respondenten bieden we de mogelijkheid om tips te ontvangen over hoe zij hun gezondheid en leefstijl kunnen verbeteren, een zogeheten advies op maat.


Partner in veldwerk

I&O Research is een uitstekende partner voor het uitvoeren van het veldwerk voor deze metingen. Wij ondersteunen de GGD’en met advies over vragenlijsten, briefteksten, benaderingsstrategieën, AVG en incentives. De online vragenlijsten worden door onze data-specialisten geprogrammeerd. Tevens verzorgen wij het ontwerp van het communicatiemateriaal en de opmaak van de schriftelijke vragenlijsten.


Coronavragen

Hoewel de gestelde vragen grotendeels vergelijkbaar zijn met de eerdere metingen in 2016 en 2012, kunnen de GGD’en in het komende onderzoek niet om de coronacrisis heen. Corona is onlosmakelijk verbonden met gezondheid, en daarom zijn enkele vragen over dit onderwerp toegevoegd aan de vragenlijsten van 2020.

 

Het veldwerk loopt tot december 2020. In het voorjaar van 2021 worden de eerste resultaten verwacht.

 

Contact

Michael Brandt, Onderzoeker

020-308 48 11 / m.brandt@ioresearch.nl

Gerben Huijgen, Algemeen directeur

053-200 52 00 / g.huijgen@ioresearch.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.