Advertentie

Sporthal zonder bier en patat is niet populair

Uit onderzoek blijkt dat er zo'n twintig procent minder bezoekers komen in een sporthal waarvan de kantine gezond is. Daar wordt geen alcohol verkocht of gefrituurd.

14 mei 2013

De bezettingsgraad van sporthal Zuilen in Utrecht ligt wel 20 procent lager dan die van andere sporthallen. Volgens vijf politieke partijen in Utrecht heeft dat alles te maken met de 'gezonde kantine' die bij de sporthal hoort. Daar wordt geen alcohol geschonken en niet gefrituurd.

Sporters willen bier

Dat schrijven de fracties van PvdA, VVD, CDA, GroenLinks en Stadspartij Leefbaar Utrecht dinsdag in een brief aan het college van B en W. ,,Wij onderschrijven het streven naar gezond voedsel in een sportkantine, maar sporters willen na hun wedstrijd ook wel eens een biertje drinken en dat is met het huidige beleid niet mogelijk'', aldus de PvdA.

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

True
Sport is gevaarlijk en ongezond, daar hoort bier en patat bij.
Victor Meier / voorzitter
In Amersfoort verdwijnt het beheer van sporthallen steeds vaker. Sporters kunnen behoudens enkele momenten op wedstrijddagen vrijwel nergens patat of bier krijgen.De bezettingsgraad van de hallen leidt hier volgens mij niet onder.

pipadekloon / voorlichter
Het is ook beter om tijdens sportwedstrijden te vechten anders zou het meer op straat gebeuren. Vroeger bij de Romeinen had je een Arena nu heb je een sporthal. De Romeinen dronken ook alcohol en aten daarbij ongezond. Dus als iets al eeuwen werkt laat het dan zo.
Advertentie