Advertentie

Unmute Us eist reactie van ministers op demonstraties

Ze eisten dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden.

24 augustus 2021
demonstratie---pixabay.jpg
Pixabay

De organisatie van de actie Unmute Us eist een reactie op de demonstraties van afgelopen weekeinde van demissionair premier Rutte, gezondheidsminister Hugo de Jonge en veiligheidsminister Ferd Grapperhaus.

Fatsoen
Voor de actie Unmute Us gingen betogers zaterdag de straat op in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Groningen, Eindhoven en Nijmegen. Ze eisten dat evenementen vanaf 1 september weer met een volledige capaciteit mogen plaatsvinden. Vanuit Den Haag is daar nog geen reactie op gekomen. In een open brief schrijft de organisatie: ‘Wij begrijpen dat dit uw vakantie is, maar het zou van fatsoen getuigen als u ons – de 100.000 werknemers in de evenementenbranche, de tienduizenden demonstranten en de duizenden protesterende bedrijven – zo snel mogelijk te woord staat.’

Logica
In de brief benadrukt de organisatie geen medelijden te willen, maar simpelweg de festivaldeuren weer te willen openen. De logica is volgens de organisatie ‘ver te zoeken’, omdat andere evenementen, zoals de Formule 1 in Zandvoort, wel mogen doorgaan.

Vragen
In de brief stelt de organisatie tien vragen aan Rutte en de demissionaire ministers, onder meer waarom festivals pas op 20 september weer eventueel mogen opstarten en of de ministers bekend zijn met de Fieldlab-uitslagen. Ook wordt gevraagd of demissionair premier Rutte begrijpt dat zijn kabinet ‘hiermee de geschiedenis zal ingaan als het demissionaire kabinet dat eigenhandig zijn vaderlandse cultuursector de nek omdraaide’.

Nieuwe acties
Voor komend weekend eist de organisatie antwoord op die vragen. Komt dat niet dan dreigen nieuwe acties. ‘Zoals u heeft gemerkt zijn wij in staat tot het mobiliseren van grootschalige protesten, die ondanks hun omvang positief en vredelievend blijven’, sluit de organisatie het verhaal af. ‘Maar verwart u onze vredelievendheid vooral niet met inschikkelijkheid. Ons geduld is op.’ (ANP)

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / gepens.
Op onzinnige demonstraties hoeft een Overheid niet te realiseren. Het werkelijke aantal demonstranten heeft trouwens nauwelijks de 15.000 gehaald.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
pieter / wegkijker
het swingt wel :)
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie