bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Waarom is Ketenregie zo cruciaal voor de Dienst Justitiële InrIchtingen (DJI)?

Waarom is Ketenregie zo cruciaal voor de Dienst Justitiële InrIchtingen (DJI)? Ketensamenwerking kent vele voordelen,

15 september 2020
ketenregie-is-als-slow-cooking.png

Veel organisaties hebben de ambitie een lerende organisatie te worden. Zo creëren ze meerwaarde voor stakeholders en klanten. Dat vraagt om een goed doordachte visie op leren en ontwikkelen die nauw aansluit bij de organisatie. Een proces wat maatwerk vereist.

Zo ontwikkelde Erasmus Academie voor de Dienst Justitiële Inrichtingen een opleidingstraject over ketenregie waarin het duurzaam delen van kennis en informatie binnen de organisatie centraal staat. Kerndocent Frank Beemer licht dit Incompany traject toe in een video interview.


Steeds meer organisaties en concerns zijn onderdeel van een dynamische keten en/of samenwerkingsverband om (maatschappelijke) opgaven aan te pakken. Waar meerdere belangen een rol spelen, is de juiste manier van samenwerken in ketens een must. Ketensamenwerking kent dan ook vele voordelen, maar hoe kun je effectief ketens regisseren zonder doorzettingsmacht? En hoe kun je bemiddelen in de veelal onverwachte dynamiek van ketens en netwerken?


Jouw organisatie ook klaarstomen voor succesvol leren regisseren in netwerken? Organiseer een op maat gemaakte opleiding bij jou


Bekijk de video


 

Meer informatie

Andreas Markus, Adviseur opleidingen zakelijke markt

E: markus@erasmusacademie.nl

T: 0104081819

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.