Advertentie

Haagse raad vindt moskeeverbod PVV discriminatie

De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond collectief een voorstel van de Partij voor de Vrijheid (PVV) afgekeurd om geen nieuwe moskeeën meer te bouwen in Den Haag. De grootste oppositiepartij had hiertoe in een motie opgeroepen.

15 april 2011
De Haagse gemeenteraad heeft donderdagavond collectief een voorstel van de Partij voor de Vrijheid (PVV) afgekeurd om geen nieuwe moskeeën meer te bouwen in Den Haag. De grootste oppositiepartij had hiertoe in een motie opgeroepen.

Discriminatie
Alle partijen reageerden fel en vrijwel alle fracties spraken van discriminatie, omdat de PVV geen problemen heeft met andere religieuze huizen. ‘Ze discrimineren als ze stellen dat de gemeente alle gelovige mensen moet faciliteren in het vinden van een gebedsruimte, behalve moslims’, stelde fractieleider Inge Vianen van GroenLinks. ‘Dat dergelijke uitspraken steeds meer als normaal worden beschouwd, doet daar niets aan af’.

Pure provocatie
De eenmansfractie van de Islam Democraten stelde zich ‘zeer gediscrimineerd te voelen’. De Haagse Stadspartij (HSP) sprak van een ‘pure provocatie’.

Volstrekt onacceptabel
Ook wethouder Marnix Norder (Diversiteit) sloot zich aan bij de verontwaardiging van de raad. Hij noemde het voorstel van de PVV ‘volstrekt onacceptabel’. De aanleiding voor de motie was een brief van het college waarin uitbreiding van het aantal gebedsruimten in Den Haag voor de komende tien jaar werd voorgesteld

Reacties: 7

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

B.Nijenhof / pianostemmer
Ben opgelucht te lezen dat er nog genoeg redelijke mensen in de Haagsche gemeenteraad zitten die succesvol de discriminerende acties v/d PVV ontkracht.

Van beide kanten zouden mensen wat minder veroordelend tegenover elkaar kunnen staan in de samenleving. Heb de moed om niet te verharden in bitterheid. Blijf vertrouwen. We leven eenmaal met veel culturen in de grote steden en moeten er het beste van maken.
Kaas / _
Zeg Vianen van groenlinks, blader de koran eens door, dan weet je wat discriminatie is.
Paul / projectleider
@Pek

Ach meneer Pek ieder gekje z'n eigen plekje. ADO fans hun stadion of supporteshome, christen hun kerken, zweefteven hun knuffelbomen etc.
HMC van Heusen-Smulders / Managementondersteuner Algemeen & Communicatie
Het aantal kerken neemt af, het aantal moskeeën neemt daarentegen toe. Waar ik persoonlijk met name moeite mee heb is de uitingsdrang die deze gelovigen er tegenwoordig meer als ooit, aan koppelen. Vervolgens worden kerken met instemming van de staat, verbouwd tot maatschappelijke instellingen, appartementencomplexen en woonhuizen zonder dat hier het geloof onderdeel uitmaakt van wat mag en kan. Aan de andere kant zijn wij overgevoelig om maar niet de sticker discriminatie op ons geplakt te krijgen, want oh oh oh, wat zijn we dan toch verkeerd bezig?!?!?!? Wie discrimineert wie tegenwoordig en wie slaapt er/heeft oogkleppen op.
Laat vooral iedereen zijn/haar geloof belijden, maar doe dit gewoon ergens in een pand wat niet overloopt van uitingsdrang en wie de grootste .... heeft! En beste kieszoekenden, denk eerst eens gewoon na, bekijk welke gevolgen bepaalde beslissingen en uitspraken hebben en doe eens wat minder aan oversocialisering aan de ene kant en associalisering aan de andere. Bedenk ook eens wat het oproept bij mensen (in de brede zin!) en maak niet van alles een drama wanneer men je - al is het soms op een beroerde manier - weer eens even met twee benen op de grond wil brengen!
van den Bosch / Adviseur
@Tip!; Gaat u nog wel eens naar de kerk?

Wie moet de kerken onderhouden als deze niet meer worden bezocht? Liever een nuttige bestemming vinden, lijkt mij.
Moskeeen worden daarentegen goed bezocht. Prachtig, toch? Gelijk aan de christenen, is het een geloof met een liefdevolle boodschap en allen voor het meerendeel zeer fijne mensen.
De prot. en RK kerken lijken allemaal op elkaar. En ook moskeeen hebben een eigen architectonisch uitgangspunt. Vind het persoonlijk mooier dan meeste prot. kerken. Maar, ieder z'n meug.

Multiculturaliteit is geen streven, beste mensen, het is een gegeven. Het is echt waar; we wonen samen met mensen vanuit oorspronkelijk verschillende culturen.
Zelf vind ik dat het ons Nederland rijker maakt en stimuleert opvattingen/ ideeen van verschillende kanten te bekijken. Voor sommigen is dit helaas een zeer lastige uitdaging.

@p; ieder gekje z'n eigen plekje. Ja, zo kan je het ook zeggen.
@Tip!; Gaat u nog wel eens naar de kerk?

Hoogste kerktoren ter wereld is de Munster van Ulm, te Duitsland.
En een van de grootste kerken ter wereld heeft nog best wat weg van een moskee. Zie; http://en.wikipedia.org/wiki/Basilica_of_the_Sacred_Heart,_Brussels
Rampant / trl
De P.V.V. is goed bezig, blijkbaar nog even wennen voor sommigen.
nukubu / nukubu
Discrininatie = goed bezig? Wat een bijzopndere redenering.
Advertentie