Advertentie

Onderhandelingen brede coalitie in Limburg afgebroken

De onderhandelingen tussen de Limburgse statenfracties van CDA, VVD, PvdA en GroenLinks over een nieuw provinciebestuur zijn afgebroken. De VVD besloot niet verder te praten omdat de liberalen geen vertrouwen hebben in een brede coalitie met GroenLinks.

24 mei 2012

De onderhandelingen tussen de Limburgse statenfracties van CDA, VVD, PvdA en GroenLinks over een nieuw provinciebestuur zijn woensdag afgebroken. Dat maakte formateur Martijn van Helvert (CDA) woensdagavond bekend.

Brede coalitie

De VVD besloot niet verder te praten omdat de liberalen geen vertrouwen hebben in een brede coalitie met GroenLinks. Van Helvert betreurt dat de partijen niet tot een akkoord zijn gekomen, en zal donderdag met CDA, VVD en PvdA gaan praten hoe verder.

Demissionair
Limburg heeft momenteel een demissionair college van gedeputeerde staten nadat de oude coalitie van PVV, CDA en VVD ten val kwam.

Snelweg
Volgens GroenLinks was de aanleg van een 26 kilometer lange snelweg in zuidoost Limburg het struikelblok. GroenLinks is tegen aanleg van deze weg, CDA en VVD zijn voor, de PvdA is verdeeld hierover. ,,Onze fractie heeft veel water bij de wijn willen doen, maar de VVD had voor ons niets anders dan zure melk in petto'', aldus een hevig teleurgestelde GroenLinks-fractievoorzitter Margriet van Tulder.

Struikelblok
De VVD wijst naar GroenLinks als struikelblok. ,,De uiteindelijke prijs voor de drie zetels van GroenLinks was voor ons en dus voor de belastingbetaler letterlijk en figuurlijk te hoog en de verschillen in benadering te groot'', aldus de VVD in een verklaring.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

jackie
Hopelijk houdt de PvdA zijn rug recht en gaat niet op deze coalitie in. Het ware beter om in Limburg eens een keer zonder CDA door te gaan. De val van de vorige coalitie was zorgvuldig geregiseerd door de CDA-baronnen uit Den Haag en Nuth en kwam niet op een toevallig tijdstip. Bij het CDA is al decennia lang geen ander politiek thema dan alleen het regentenpluche van toepassing. Tijd om eens een keer volledig uit beeld te verdwijnen, het kan er niet slechter op worden, ook landelijk niet als mede-ondertekenaar van een belachelijk en schandelijk Lenteaccoord.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie