Advertentie

Van Aartsen wil af van Politiewet

Jozias van Aartsen vindt dat het wetsvoorstel dat nu voorligt, ,,op een aantal fronten toch heel wat feilen'' vertoont.

23 juni 2012

Burgemeester Jozias van Aartsen van Den Haag roept de Eerste Kamer op de Politiewet, die de vorming van de nationale politie regelt, te verwerpen.

Nauwe samenwerking
De korpsbeheerder van de politie Haaglanden is een groot voorstander van de nationale politie. Maar het wetsvoorstel dat nu voorligt, vertoont ,,op een aantal fronten toch heel wat feilen''. Van Aartsen (VVD) zei dat in het radioprogramma Tros Kamerbreed. Volgens hem is er in de afgelopen jaren een hele nauwe samenwerking tussen justitie en het openbaar bestuur ontstaan. Van Aartsen vreest dat de nieuwe wet hier afbreuk aan doet.

10 regionale eenheden

De huidige 25 regiokorpsen en het Korps landelijke politiediensten moeten opgaan in één landelijk korps dat zal bestaan uit tien regionale eenheden, een landelijke eenheid en een ondersteunde dienst voor bedrijfsvoeringstaken, zoals ICT en personeelszaken. De Tweede Kamer is akkoord. De Senaat buigt zich er binnenkort over. VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid) heeft de organisatie van de nationale politie inmiddels op onderdelen aangepast.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

O. ten Hove
Ja Jozias, wat had je anders gedacht. Wat door een vvd'er wordt ebdacht kan alleen maar shit zijn... en als de mensen ervan balen, kijk naar vvd-mesias Rutte maakt hij een terugtrekkende beweging en filosofeert hij na een avond zwaar tafelen (wat de normale Nederlander allang niet meer wegens geldgebrek) over de nachtmerrie Roemer... Laten we eerlijk wezen, de vvd is de partij waar het kapitaal zit en waar het liberalisme zit, en dat brengt alleen maar rotzooi... Dus eigenlijk ben je een dissident, dus stap snel uit de vvd...
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie