Advertentie

Van Aartsen gekwetst door aantijgingen

Burgemeester VAn Aartsen van Den Haag zegt diep geraakt te zijn door de aantijgingen dat hij niet heeft ingegrepen bij een anti-Joodse demonstratie.

29 juli 2014

 De aantijgingen als zou hij te slap hebben gereageerd op de pro-Gaza-demonstratie van islamitische radicalen van 24 juli in zijn stad hebben de Haagse burgemeester Jozias van Artsen diep geraakt. ,, Nimmer heeft hij, of is op zijn gezag gezegd, dat tijdens de demonstratie van 24 juli geen morele grenzen zijn overschreden", aldus de gemeente dinsdag.

ISIS-vlaggen

Tijdens de demonstratie op de Hoefkade werden anti-joodse leuzen geroepen en droegen de demonstranten zwarte vlaggen van de islamitische terreurbeweging ISIS. Na afloop kwamen op sociale media en blogs felle verwijten dat politie had moeten optreden tegen de kwetsende teksten.

Reacties: 9

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hagenaar
Het bestuurlijke weekdier Jozias van Aartsen blijkt ook nog eens een narcist van het zuiverste water. "Ik ben diep geraakt". Zou de man er enig benul van hebben dat stadsgenoten van hem (bv. Joden) ook geraakt zijn door de doodsbedreigingen tijdens de demo's met ISIS-aanhangers in zijn stad ? En journalisten die werden aangevallen. Maar grenzen waren niet overschreden, riep hij een paar dagen gelden nog. (O ja, 73% van de in NL verblijvende moslims steunt ISIS. Voor het geval u mocht denken dat het om een splintergroepje gaat).
Jeroen
Van Aartsen en zijn ambtenaren hebben de situatie in ieder geval niet goed ingeschat: er stonden zes agenten bij een demonstratie van 75 à 100 mensen die zich behoorlijk hebben laten gelden. Bovendien verbaast het mij dat niet tegen die ISIS vlaggen is opgetreden: de organisatie staat op de VN lijst van verboden organisaties /entiteiten.Waaruit blijkt trouwens dat 73% van de in Nederland verblijvende moslims de ISIS zou steunen? Ik hoor vooral afkeer, vreemd genoeg (?) vooral bij de eerste generatie.
J. van der Hoest / coördinator adviespraktijk jur. zaken meente
Is burgemeester Van Aartsen gekwetst, of is hij nu wakker geworden?
Hannes Haganum / kritisch lezer
Het leven is leren en hopelijk ziet burgervader Jozias nu in dat zijn naïve ambtenaren die de vergunning moesten afgeven, door het warme zomerweer flink hebben zitten slapen. Overigens heeft de politie ook slecht opgelet door het zomerweer. Het is wel erg bedenkelijk als terroristische sympathisanten, zwaaiend met vlaggen, door Den Haag kunnen lopen. Heel jammer dat het Schengen-akkoord een deugdelijk uitzettingsbeleid verhindert. Tijd om eens stevig die Europese Unie te gaan verbouwen.
Pipadekloon / Voorlichter
Meneer betrekt het weer eens op zichzelf en probeert medelijden op te wekken.Oh oh oh wat is hij geraakt door de kritiek.Onvoorstelbaar deze parmantige narcist.Door zijn angstige en laffe optreden verdient Den Haag het predicaat stad van vrede en veiligheid niet meer.Binnenkort een tegendemonstratie in de schilderswijk. Nou is kijken hoe dat afloopt.Gaat de politie dan Nederlandse vlaggen in beslag nemen!
H. Karelsen / belastingdeurwaarder
Van Aartsen voelt zich gekwetst ????

Hieruit blijkt hoe ver deze man van de samenleving af staat. En dat is dan burgemeester van Den Haag. Alle inwoners van Den Haag wens ik sterkte, blij dat ik daar niet woon. In het geval dit wel zo was, zou bovenaan mijn wenselijstje het woord verhuizen staan.
Bas / logicus
Bij beide demonstratie waren honderden mensen die de wet overtraden. De krachtige aanpak achteraf waarbij de politie is overgegaan tot twee arrestaties getuigd van de enorme inzet die onze Jozias van ons politieapparaat verlangd. We mogen er als Haagse bevolking trots op zijn dat de politie een resultaat weet te boeken van bijna 1%. Hierbij nomineer ik met volle overtuiging dhr. Artsen tot ere burger in Gaza en Mosul in de hoop dat hij zijn prijs ter plaatse persoonlijk in ontvangst gaat nemen.
Netty Kolsteeg / ambtenaar
Ik ben van mening dat de politie inderdaad had moeten ingrijpen. Veel mensen hebben de mond vol over discriminatie van minderheden, echter niet als het gaat om dit soort zaken. Kennelijk mogen anti-joodse leuzen wel worden gescandeerd in Nederland.
Hannes Minkema / onderzoeker
Jammer dat bij dit artikel en in de reacties de feiten ontbreken of onhelder zijn. Welke anti-joodse leuzen zijn geroepen? Waren die werkelijk anti-joods (en dus immoreel) of anti-Israëlisch (en dus politiek)? Welke ISIS-vlaggen zijn vertoond, en hoeveel? Ik zie op foto's hoofdzakelijk vlaggen die niet als ISIS-vlaggen aan te merken zijn. Ik heb één foto gezien waarbij een (inmiddels verboden) ISIS-vlag te zien is. Hoezo waren er dan 'honderden mensen die de wet overtraden'?Artikelen over dit onderwerp waarbij de feiten ontbreken dan wel onduidelijk zijn, werken stemmingmakend en doen aldus meer kwaad dan goed.
Advertentie