Advertentie

Borghouts: 'Ik ben er sterker uitgekomen'

Commissaris van de Koningin Harry Borghouts heeft de afgelopen week wel eens overwogen af te treden. 'Als er allerlei artikelen over je verschijnen die niet op feiten maar op beelden zijn gebaseerd, dan overweeg je dat wel eens.'

16 juni 2009

Tien uur durend debat
Na afloop van een meer dan tien uur durend debat in de Provinciale Staten van Noord-Holland zei Borghouts dat hij naar zijn idee sterker uit het debat was gekomen dan dat hij er in ging.

 

Begrip voor schok
Borghouts zei de schok in de samenleving heel goed te begrijpen toen duidelijk werd dat van de oorspronkelijke 78 miljoen euro aan spaargelden mogelijk een deel verloren is gegaan. 'We zetten alles op alles om het geld terug te krijgen.'

Nevenfuncties

Borghouts is enigszins laconiek over het opgeven van zijn nevenfuncties. Vijf van zijn functies horen bij zijn ambt van commissaris en kan hij niet opgeven, acht andere zijn gelieerd aan de overheid. Slechts vier functies zouden in aanmerking komen om op te geven. Hij gaat daarover in debat met de fractievooorzitters in de Provinciale Staten.

 

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.Wilkens
Die indruk had ik al!
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Hans / afdelingsmanager
Betere munitie om de pensioenleeftijd op 65 te houden had de 66 jarige Borghouts, die zo graag tot 70 wil doorwerken, niet kunnen leveren: niet weten wat er speelt - net als bij het drama IJsselmeerzieken-huizen - de tekenen des tijds niet verstaan en een publieke degradatie uitleggen als er sterker uitkomen. Ziende blind en horende doof, die man.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie