Advertentie

Bonnetjesaffaire Verdaas bij Raad van State

De kwestie waarbij de aanstaande staatssecretaris Co Verdaas als gedeputeerde van Gelderland jarenlang te veel gedeclareerd zou hebben word vandaag bij de Raad van State behandeld.

05 november 2012

De Raad van State buigt zich volgende maand over de 'bonnetjesaffaire' die al jaren in de provincie Gelderland speelt. De affaire begon toen bleek dat Co Verdaas, de aanstaande nieuwe staatssecretaris van Landbouw, jarenlang ritten van zijn huis in Zwolle naar Arnhem had gedeclareerd, terwijl hij formeel in Nijmegen woont.

Honderden ritten
Volgens het voormalige Provinciale Statenlid Toine van Bergen zou het om honderden ritten gaan. Ook declareerde Verdaas de kosten van een persoonlijke coach. Ook andere gedeputeerden zouden onterecht vergoedingen hebben ontvangen.
 
Toestemming 

Zowel Van Bergen als de provincie wil de mening van de hoogste bestuursrechter over de kwestie weten. Volgens de provincie had Verdaas toestemming om tot eind 2011 woon-werkverkeer naar Zwolle te declareren.
 
Geheime notitie 

De bestuursrechter moet besluiten of een interne notitie van een provincieambtenaar over de kwestie openbaar moet worden. Het provinciebestuur vindt dat het om de persoonlijke mening van een ambtenaar gaat, die hij vertrouwelijk gaf. Van Bergen denkt dat de notitie om andere redenen geheim is gehouden.

Reacties: 2

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Hannes Haganum / kritisch lezer
Het laten terug betalen met een boete lijkt me een betere vorm van nivelleren dan de inkomensafhankelijke zorgpremie. Gek toch, dat Hollandse socialisten in hun persoonlijke leven gewoon platte kapitalisten blijken te zijn en uitgaan van het adagium: Pecunia non olet.
Kritikus / Geen Hagenees
Verdaas is al afgebrand voordat hij goed en wel begonnen is.

Net als de hele regeringsploeg van Rutte II eigenlijk.
Advertentie