bestuur en organisatie / Partnerbijdrage

Burgerzaken is het mooiste vak!

Wat vinden medewerkers Burgerzaken belangrijk in hun werk? Uitslag van het onderzoek ‘Wat beweegt jou?’

Burgerzaken

1 en 2 juni waren wij aanwezig bij het jaarcongres van de NVVB. Hier onderzochten we wat medewerkers burgerzaken nu eigenlijk belangrijk vinden in hun werk. Benieuwd naar de uitslag? Lees dan snel verder!

Uitslag van het onderzoek ‘Wat beweegt jou?’

Het thema van het NVVB jaarcongres was dit jaar ‘Wij maken burgerzaken OPEN’, met aandacht voor digitalisatie, innovatie en open dienstverlening. Ook Bestuursacademie Nederland was erbij. Om weer helemaal op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in het vakgebied en voor een onderzoek. De onderzoeksvraag was: Wat beweegt jou? Er waren tien antwoorden mogelijk. Elke deelnemer kon knikkers in de kokers gooien van de onderwerpen die hij of zij het belangrijkst vond. Er kwam een duidelijke top drie naar voren: 

  1. Burgerzaken is het mooiste vak (20%)
  2. Het bezitten van de juiste competenties (15%)
  3. Permanente educatie (14%)

Een opleidingsaanbod dat aansluit op jouw behoeften

Dit onderzoek deden we natuurlijk niet voor niets. Op basis van de uitkomst ontwikkelen we ons opleidingsaanbod Burgerzaken verder en zorgen we dat de opleidingen en trainingen inhoudelijk actueel en volledig relevant zijn. Zo kun jij als medewerker burgerzaken dit mooiste vak op de beste manier blijven uitvoeren. 

Dus wil jij je competenties verder ontwikkelen en je permanent blijven bijscholen?


Bekijk dan zeker eens ons opleidingsaanbod Burgerzaken. Dit aanbod en meer informatie over onze opleidingen en trainingen vind je hier: Burgerzaken. Voor advies en vragen kun je contact opnemen via 035 20 61 843 of info@bestuursacademie.nl.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.