Dat vertelde burgemeester Wolfsen tijdens de dag van de rampenbestrijding in zijn stad. De bijeenkomst werd georganiseerd door het Rode Kruis. Wolfsen vertelde over het halfjaarbericht van de commissaris van de Koningin aan de minister. 'En dat is echt gebeurd', benadrukte Wolfsen. In dat bericht vertelde de commissaris dat de Utrechtse gemeenten 160 kilo papier op zijn bureau hadden laten landen en hij was in afwachting van nog eens 80 kilo.
Utrecht heeft 240 kilo aan rampenplannen
Als het aan burgemeester Aleid Wolfsen van Utrecht ligt, kan het wel iets minder met de rampenbestrijdingsplannen, al was het maar omdat ze…
Reacties: 5
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
T is waar dat rampenplannen in de praktijk niet veel gebruikt worden, maar het lijkt wel alsof dat als een ernstig probleem wordt ervaren? Ik zou willen stellen dat het beste rampenplan een plan is dat je niet nodig hebt.
Ook is het opstellen van een rampenplan, al een hulpmiddel om een ramp te voorkomen, omdat je je risico's in kaart brengt.
Is wel een mooi verschil tussen de roep om veiligheid, en de roep om minder papier (zowieso, lever het dan als pdf aan, en je bent van aardig wat kilo's af.)
Het is 'rampenplan' of 'rampbestrijdingsplan'. Bij documenten verschillen van elkaar. Het rampenplan is een algemeen plan voor de gehele gemeente. De rampbestrijdingsplannen zijn voor specifieke objecten en calamiteiten opgesteld.
Wat is nu het probleem: te veel rampbestrijdingsplannen of een enorm rampenplan?
Hoe zit dat dan met het Nieuwe Werken, SO NEW en de digitalisering? Wordt nog altijd alles in veelvoud uitgeprint? Tut tut.
@ Remko
Het leuke aan digitalisering is dat je altijd een groep hebt die vasthoudt aan het A4-tje. Dat juist deze groep klaagt over veel papier terwijl er ook papierloze opties zijn, is niet heel verbazingwekkend :)
In dit geval is het wel goed dat het niet gedigitaliseerd is. Zo is de wildgroei aan documenten beter te zien.