Verschillende Statenleden hebben oud-gedeputeerde Job Klaasen regelmatig gewezen op de fouten in zijn cv. Hij had twee hbo-opleidingen op zijn cv staan, die interne bedrijfscursussen bleken te zijn. VVD'er Klaasen vertrok woensdagavond vlak voordat hij opnieuw geïnstalleerd zou worden als gedeputeerde.
Statenleden waarschuwden Klaasen meermaals
Verschillende Statenleden hebben oud-gedeputeerde Job Klaasen regelmatig gewezen op de fouten in zijn cv.
Wandelgangen
Tegen RTV Oost hebben verschillende statenleden gezegd dat in de wandelgangen al langer bekend was dat er fouten in de cv van Klaasen staan. Job Klaasen stapte woensdagavond onverwacht uit de politiek nadat naar buiten was gekomen dat er twee HBO opleidingen op zijn cv staan terwijl dat bedrijfscursussen zijn geweest. Klaasen stond juist op het punt om voor de derde keer benoemd te worden tot gedeputeerde in de provincie Overijssel. Waarom hij de fouten in zijn cv niet heeft hersteld is onduidelijk. Volgens fractievoorzitter Smits van de VVD heeft zijn partijprominent nooit bewust willen liegen over de opleidingen die hij heeft gevolgd.
Fataal
Zijn vertrek was een complete verrassing voor alle statenleden. Klaasen is een bekend gezicht in de Overijsselse politiek, hij was al sinds 2003 provinciebestuurder. De onjuistheid op zijn cv werd niet eerder opgemerkt, omdat diploma's pas sinds 2007 worden gecontroleerd. Die regel is opgenomen in de integriteitstoets en is Klaasen nu dus fataal geworden. Politici spreken van een politiek drama en betreuren het dat Klaasen op deze manier een punt heeft moeten zetten achter zijn politieke carriere.
Bron: RTV Oost
Reacties: 5
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Waar geneerde deze man zich eigenlijk voor. Er is toch niks mis met goede bedrijfscursussen en een dosis gezond verstand. Als vanaf 2003 je kwaliteit als statenlid al duidelijk is, dan heb je toch geen gefingeerd CV nodig. Wat is er precies aan de hand ? Of was het wedijveren met andere opgeblazen kikkers binnen dat provincie bestuur die echt niks in te brengen hebben.
Tien jaar in de politiek en zo te zien 55 jaar of ouder. Dat betekent dus tot zijn 65e een riant wachtgeld. En dat voor een fraudeur...
Job Klaasen is 52. Krijgt dus geen wachtgeld tot zijn pensioen, maar voor max. 4 jaar.
Vanzichzelf zegt Klaasen dat hij dyslectisch is en daarom niet in staat om diploma's te halen. Het is een raadsel waarom hij die dan wel opvoerde. Bij de vorige 2 benoemingen (in 2003 en 2007) kwam hij ermee weg, omdat er toen geen verplichting was de certificaten als bewijs te tonen.
Eigenlijk een beetje triest geval.
Vier jaar wachtgeld voor een fraudeur is nog veel te veel. En zo iemand moet eigenlijk het goede voorbeeld geven...
Waarom doen mensen het? Simpel, omdat de gemiddelde ambtelijke neuzelaar, daarbij gesteund door de P-adviseur, niet op basis van kwaliteiten selecteert maar op basis van behaalde briefjes en functiebenamingen in het verleden, die absoluut geen garantie bieden qua kwaliteit op inhoud naar de toekomst. Binnen de overheid is men veel te kortzichtig en wordt niet nagegaan welke werkzaamheden de persoon in kwestie heeft verricht of welke bijdrage deze heeft geleverd, laat staan dat men de cridentials natrekt op deze werkzaamheden. Binnen de overheid zijn er tal van functiebenamingen die helemaal niets zeggen van het niveau van werkzaamheden. Met uitzondering vanaf schaal 10, deze zijn veel te zwaar beschreven naarmate deze veelal worden uitgevoerd, laat staan dat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden op dat niveau in zwaarte zijn weggelegd, het zgn. excuusniveau, alles mag, alles kan en verantwoorden.......