Advertentie

Amsterdam wil koploper sociaal ondernemen worden

De gemeente Amsterdam gaat meer inkopen bij sociale ondernemingen. Ook worden de regels  versoepeld en het contact verbeterd. Dat blijkt uit het actieplan Sociaal Ondernemen 2015-2018 dat wethouder Kajsa Ollongren (D66, Economie)  heeft opgesteld. Door sociale ondernemingen te steunen willen B en W koploperstad worden op het gebied van sociale ondernemingen.

19 september 2015

17 maatregelen
In het actieprogramma staan 17 concrete maatregelen die ervoor moeten zorgen dat Amsterdam dé stad voor sociaal ondernemen wordt. Het aantal sociale ondernemingen moet omhoog, vindt Ollongren. Degene die er al zijn moeten door goede ondersteuning geholpen worden flink te groeien. Amsterdam trekt geen extra geld uit voor haar ambities. Wel wordt gekeken of bestaande middelen anders ingezet kunnen worden.

Partner
Ollongren wil dat Amsterdam vaker gaat optreden als eerste klant om startende ondernemers te helpen in de zoektocht naar meer klanten en hogere omzet. En bij ‘uitdagingen’ in de stad gaat het college sociale ondernemingen vragen om innovatieve oplossingen om ze als een soort partner hierbij te betrekken. Bij de inkoop is het belangrijk dat er zo min mogelijk belemmeringen zijn, vindt Ollongron. Het college gaat deze in kaart brengen en met een groep grote inkopers vervolgens kijken welke oplossingen mogelijk zijn.  

Reacties: 3

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Fulco van Aurich / eigenaar/directeur Fulcoaching


Amsterdam kent veel knelpunten voor jongeren. En dat terwijl juist bij jonge mensen volop kansen zijn om hun talenten op te sporen en in stelling te brengen. Met mijn niet-conventionele aanpak kan ik jongeren een stuk scherper krijgen om concrete, realistische plannen te maken om hun school goed te doorlopen, een vervolgopleiding te kiezen die echt bij hun past en/of een plekje te veroveren op de arbeidsmarkt. Ik werk 1 op 1, maar kleine groepjes (4 jongeren) is ook mogelijk. Tot op heden heb ik dit slechts op vrijwillige basis gedaan, naast mijn imago coaching. Nu wil ik mijn talentcoaching voor jongeren een steviger basis geven. Ik ben dus in voor een orienterend gesprek. Vraag is natuurlijk: hoe komt daat gesprek tot stand? Je ontmoet Fulco van Aurich op 06-23631941. Ik ken Amsterdam door en door, woon en werk in Oudwest. Heb ruime ervaring in Anti-Apartheidsbeweging, vakbeweging, multicultureel instituut FORUM (werkte onder en met Ahmed Aboutaleb) en stadsdeel Zeeburg. Ik ben een sociale ondernemer pur sang, met een vleugje idealisme (maar geen dromer). Let's meet!
Mechtild Rietveld
Ja, ook zorgcooperatie Polypartners is dit jaar in Amsterdam begonnen als sociaal ondernemer en o.a. 'opvolger' van de Opvoedpoli en Care Express.

Een van de leden van de cooperatie in Amsterdam is Family Support, zorg en aandacht voor mensen van 0-100. Hoe krijgt Amsterdam resp. deze wethouder het voor elkaar om met nieuwe innovatieve Amsterdamse (zorg)ondernemers in contact te komen? De muren van de bureaucratie zijn, ondanks alle goeie ambtenaarlijke en beleidsachtige bedoelingen, tamelijk hoog.
Jane Lobles / Inkomensadviseur
Ben een sociaal ondernemer en wil graag samen met mijn college zakenpartner ons businessplan komen toelichten hoe wij op een moderne wijze mensen leren, faciliteren en coachten part time een business leren opbouwen waarmee zij zonder risico een doorlopend inkomen mee opbouwen. Dit concept wordt al succesvol in meer dan 100 landen toegepast. Hoop snel van u te horen. U kunt mij bereiken op nummer 06 27 28 59 35.

Met vriendelijke groet,

Jane Lobles
Advertentie