Advertentie

Urker raad unaniem tegen kinderpostzegels

De organisatie Kinderpostzegels steunt The Holy Land Trust, die volgens Hart voor Urk op zijn beurt ,,anti-Israëlische projecten betaalt''.

26 september 2014

De gemeente Urk boycot dit jaar de actie van stichting Kinderpostzegels Nederland. De gemeenteraad schaarde zich unaniem achter de plaatselijke partij Hart voor Urk, die stelt dat met de opbrengst van kinderpostzegels indirect de Palestijnse terreurbeweging Hamas wordt gefinancierd.

The Holy Land of Trust

Zo steunt Kinderpostzegels de organisatie The Holy Land Trust, die volgens Hart voor Urk op zijn beurt ,,anti-Israëlische projecten betaalt''. Ook het Urker college staat achter de oproep. Overigens doen de meeste Urker scholen al jaren niet meer mee, zei directeur Wilfred de Vries van de vereniging Rehoboth. ,,Maar dat heeft niets te maken met met Israël'', zei hij vrijdag.

Geweldloze communicatie
Volgens stichting Kinderpostzegels Nederland is het ,,absoluut niet waar'' dat er indirect geld gaat naar Hamas. The Holy Land Trust geeft onder meer trainingen in 'geweldloze communicatie'. Zo'n training is ooit ook gegeven aan Hamasleden ,,in de hoop dat zij bijdragen aan een geweldloze oplossing''. Overigens wordt deze training niet gesteund met de opbrengsten van kinderpostzegels, wel een muziekproject voor getraumatiseerde kinderen, benadrukt de stichting. 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie