Advertentie

Aboutaleb wil niet strijden met Samsom

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat het niet opnemen tegen Diederik Samsom als het gaat om het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de komende verkiezingen. Dat zegt hij donderdagavond in Nieuwsuur.

26 mei 2016

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat het niet opnemen tegen Diederik Samsom als het gaat om het lijsttrekkerschap van de PvdA voor de komende verkiezingen. Dat zegt hij donderdagavond in Nieuwsuur.

Bizar

'Het is raar als je een leider heel lang hebt gesteund om dan ineens te zeggen: nou Diederik, nu ben ik jouw opponent! Dat is een bizarre situatie', zegt Aboutaleb tegen Nieuwsuur. 'Misschien klinkt dat in de oren van anderen niet zo, maar ik zit zo als mens niet in elkaar.' Er werd wel druk over zijn kandidatuur gespeculeerd, omdat hij erg populair is en wordt geprezen om de wijze waarop hij zijn burgemeesterschap vervult.


Wel tegen Asscher

Het is echter nog steeds niet duidelijk of Samsom zich wel kandidaat stelt. Vicepremier Lodewijk Asscher denkt er ook nog over na of hij lijsttrekker wil worden Tegen hem wil Aboutaleb misschien wel in het strijdperk treden, zo lijkt het. 'Minister Asscher heeft natuurlijk een wat andere positie, die zit in het kabinet en neemt wel eens maatregelen waar ik graag voor applaudisseer, maar ook wel eens maatregelen waar ik het niet mee eens ben', aldus de burgemeester van Rotterdam op de site van Nieuwsuur. (ANP)

Reacties: 5

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Willem / AS
Beste Achmed,Blijf lekker in Rotterdam. Jij en de stad doen het daar hartstikke goed. Laat Asscher de boel maar overnemen van mannetje Samsom. Overigens onbegrijpelijk dat die zichzelf nog niet zover heeft gekregen op te stappen (of gewoonweg door de partij aan de kant is gezet). Aanleiding genoeg de afgelopen jaren.
Sjaak / waakzaam burger
Dit is een goede opstelling van Ahmed Aboutaleb, een man met gaven due bewondering verdient.
Klaartje
Waarom moet BB berichten over interne politieke aangelegenheden. Toch een PvdA-blaadje ?
Niels / Ambtenaar
@Klaartje....en dan ook nog lezen dat het nog niet zeker is of Samson zich kandidaat stelt....hoog nieuwsgehalte van BB! Wat Nieuwsuur doet hoef je nog niet over te nemen?
johannes / ambtenaar
Jammer, waarschijnlijk een interne aangelegenheid binnen de PvdA, waar Spekman dan weer achterzit. Samson had de eer aan zichzelf moeten houden en al veel eerder moeten stoppen. Op deze manier komt de PvdA er niet meer bovenop.
Advertentie