Advertentie

Burgemeester Aboutaleb: pepperspray Turks consulaat 'zeer ernstig'

Aboutaleb wees er in de gemeenteraad op dat beveiligers geen vergunning hadden pepperspray te gebruiken. ‘De beveiligers zijn strafbaar.’ Het consulaat heeft een diplomatieke status en daardoor kan de politie geen onderzoek doen in het gebouw. De Rotterdamse burgemeester neemt de zaak hoog op en zal het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte stellen van het incident.

01 juni 2018
pepperspray.jpg

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam noemt het gebruik van pepperspray door beveiligers van het Turkse consulaat een ‘ernstige zaak’. Dinsdag werd de bijtende stof ingezet toen een Koerdische bezoeker zich boos maakte over de lange wachttijd. Daardoor raakten twee bezoekers enige tijd onwel.

Strafbaar
Aboutaleb wees er in de gemeenteraad op dat beveiligers geen vergunning hadden pepperspray te gebruiken. ‘De beveiligers zijn strafbaar.’ Het consulaat heeft een diplomatieke status en daardoor kan de politie geen onderzoek doen in het gebouw. De Rotterdamse burgemeester neemt de zaak hoog op en zal het ministerie van Buitenlandse Zaken op de hoogte stellen van het incident. Volgens Aboutaleb staat het voorval op zichzelf.

Intimidatie
Leefbaar Rotterdam, CDA en VVD twijfelen daar aan. In de raad wezen deze partijen op toegenomen geluiden die zij krijgen over ‘bedreigingen en intimidaties binnen de Turkse gemeenschap’. Volgende maand zijn de Turkse verkiezingen. In Rotterdam kan niet gestemd worden. De organisatoren konden geen locatie vinden. (ANP)

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Post
Alle reden om dit aan te pakken en niet weg te kijken, want het lijkt er verdacht veel op, dat Erdogan hier regeert en onze wetten aan zijn laars lapt. De bewoners met Turkse roots, die zich niet willen houden aan de Nederlandse wetgeving en zich zo aangetrokken voelen tot Turkije, moeten zien om zo spoedig mogelijk enkele reis te nemen naar Turkije. Dan mogen ze daar Erdogan bejubelen en iedereen opsluiten die hen niet aanstaan. Nederland is van de Nederlanders en niet van de Turken. Hier is alleen plaats voor mensen die zich aanpassen en een bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. En gelukkig bestaan die mensen ook.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie