of 61869 LinkedIn

'Beter sokken dan dure Uggs voor ambtenarenvoeten'

De SP Vlaardingen vraagt zich af waarom ambtenaren met koude voeten in een tochtende publiekshal per se Uggs moeten krijgen. Goedkopere en dikke sokken zijn volgens de socialisten een prima alternatief.

Hippe bontlaarzen voor koude ambtenaarvoeten. Sommigen noemen het meegaan in ‘first-world-problems’ anderen noemen het een pragmatische oplossing voor een vervelend probleem. Feit is dat tien balieambtenaren bij de gemeente Vlaardingen er deze winter zowel warmpjes als modieus bijzitten dankzij hun gemeente-Uggs. Door koude luchtstromen in de publiekshal van het gemeentehuis hadden ze permanent koude voeten. 

Goede zorg
De gemeente zegt zelf goed te willen zorgen voor haar medewerkers. ‘De aanschaf van warme vachtschoenen in aanvulling op de bedrijfskleding van tien medewerkers die in de publiekshal werken, is een praktische en tijdelijke tussenoplossing in afwachting van resultaten van een nader onderzoek,’ aldus de gemeente.


Goedkope sokken

De SP is not amused met het uitdelen van de luxe laarzen die rond de 170 euro per paar kosten. SP-raadslid Ingrid Wijker vraagt het college om met een persbericht aan de bevolking uit te leggen waarom voor ‘peperdure’ Uggs is gekozen, aldus de lokale website Vlaardingen24. ‘Wij begrijpen dat mensen in de publiekshal last kunnen hebben van koude voeten maar waarom heeft u niet gekozen voor een betaalbare optie, namelijk dikkere sokken?’ Vraagt raadslid Wijker aan het college. De socialisten vragen zich af waarom de koude ambtenarenvoeten voor de volle 100 procent de verantwoordelijkheid zijn van de belastingbetaler. ‘Is dat niet, net als in het bedrijfsleven gewoon een verantwoordelijkheid van de werknemer zelf?’


Arbowet

De gemeente reageert: ‘Vanuit de Arbowetgeving is het onze plicht als werkgever om onze werknemers een goede werkomgeving en beschermingsmiddelen te bieden. We voeren onderzoek uit naar het binnenklimaat en de warmte- en koudestromen in het stadkantoor,’ aldus de gemeente Vlaardingen.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Jaap op
Balie ambtenaren hebben een leuk loonstrookje.
Door Joris op
Het gaat hier over balieambtenaren.
Dat zijn toch al niet de hoogstbetaalde baantjes, en zeker niet de banen waarin je zelf kan kiezen dat je maar eens een dagje thuis werkt of dat het om drie uur al wel weer mooi geweest is, "ik doe vanavond thuis nog wel wat".
Lijkt me terecht dat de gemeente deze mensen eens in de watten legt. Ik kan me eerlijk gezegd geen goedkopere oplossing voorstellen voor een werkgever (warmtekanonnen? Verbouwing? Beter weer bestellen? De deur dichthouden en geen burgers binnen laten?).
Door Spijker (n.v.t.) op
Het wordt steeds gekker in gemeenteland!
Door Marjolein op
Het zou meer dan leuk zijn als de gemeenten daklozen lekker warme laarzen zouden aanbieden van het overschot.
Door Henk Donkers op
Phooe. Een koude luchtstromen in de publiekshal. Ik zou niet graag in hun bontlaarsschoenen staan.
Door Mathilde (ambtenaar (soort van)) op
Laten we dit allemaal een beetje in perspectief blijven zien. Ja, de gemeente geeft welgeteld € 1.700 euro uit aan 10 paar schoenen om hun medewerkers een beetje normaal de winter door te krijgen. Een snelle oplossing voor een vervelend probleem (iedere ouder die regelmatig om 9 uur op het sportveld staat te kijken naar zoon/dochterlief herkent het gevoel van langzaam maar zeker optrekkende kou via de tenen).
En wat is eigenlijk de nieuwswaarde hiervan Binnenlands Bestuur? Jaren lang gaat het over bijna niets anders dan de ellendige vergadercultuur bij de overheid. Dat je minstens 5 vergaderingen met 20 mensen nodig hebt om het probleem überhaupt te agenderen. En dan pakt de gemeente Vlaardingen een klacht van de medewerkers voortvarend op en dan is het weer niet goed! Het zou de media sieren om van te voren ook eens na te denken over het "aan de kaak stellen" van niet bestaande problemen.
Door Karel (grote verbazer) op
allemaal geitenwollensokken figuren dus !
Door Ellen op
De SP was wel tevreden geweest als de gemeente een duur onderzoeksbureau in de arm had genomen om het probleem in kaart te brengen, mogelijke oplossingen door te rekenen en tenslotte met adviezen te komen om een tender uit te zetten voor een structurele verbetering aan het gebouw, geschatte kosten 20 miljoen en een doorlooptijd van 5 jaar?
Misschien is het een idee om de Uggs in gemeentebeheer te houden, dus niet mee naar huis maar smorgens bij de deur aantrekken en savonds weer achterlaten, en na ontslag blijven de Uggs achter voor de volgende werknemer?
Of had de gemeente nep-Uggs moeten aanschaffen?
Door Dennis (adviseur) op
het loket van Binnenlands Bestuur voor ambtenaren bashing is weer open. Mensen screen de reacties op inhoudelijkheid of stop met reacties, het niveau is ver beneden peil.
Door Ambtenaar op
Al die commotie om een paar schoenen. Gek genoeg hoor ik niemand als hun all-in-one pakket van KPN of Ziggo duurder wordt... Waarom wordt ie duurder? Misschien hebben die wel een knalfeest gegeven aan hun medewerkers.. Of bedrijven die met het personeel naar Disneyland afreizen... Ook van uw centen! Zit allemaal in de prijs van de dienst of het product. Hou toch op met zijn allen. Het heeft alles te maken met gunnen, aangezien we tegenwoordig de buurman scheef aankijken als hij een euro meer heeft vraag ik me af waar het heen moet gaan met dit land.