Advertentie
sociaal / Nieuws

Grote steden maken zich zorgen om huishoudelijke hulp

De grote steden van Nederland, verenigd in de G4 en G32, maken zich zorgen over de bezuiniging op de thuishulp. Die het kabinet 1,2 miljard moet opleveren.

28 november 2012

De grootste steden in Nederland, vertegenwoordigd in de G4 en de G32, zijn bezorgd over de voorgenomen bezuinigingen op de huishoudelijke hulp. Die staan haaks op de wens van het kabinet dat mensen langer thuis wonen. Ze hebben er dinsdag een brief over geschreven aan de Tweede Kamer.

Zo lang mogelijk thuis
Het kabinet wil 1,2 miljard euro bezuinigen waardoor mensen die nu huishoudelijke hulp krijgen, straks veel minder of helemaal geen hulp meer ontvangen. Dat strookt niet met de wens van de regering om mensen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Juist de hulp die daarvoor nodig is, wordt vrijwel wegbezuinigd, aldus de steden.

Persoonlijke verzorging en dagbesteding
Ook maken de bestuurders zich zorgen over de kortingen op de persoonlijke verzorging en dagbesteding. Die voorzieningen vallen nu nog onder de AWBZ, maar gaan in de toekomst naar de gemeenten. In de brief waarschuwen de steden ervoor dat mensen driedubbel de dupe kunnen worden, als iemand die naar de dagbesteding gaat ook wordt gekort op huishoudelijke hulp en hulp bij het douchen en het aantrekken van steunkousen.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Sjoerd Visser
Zie over tegenstrijdig beleid ook:http://www.gemeente.nu/web/Bouwen-Artikel/56852/ …Overheid gaat aan tegenstrijdigheden ten onder.Haal de tegenstrijdigheden uit AL het overheidsbeleid...dan raak je heel veel nieuwe en allang bestaande problemen KWIJT !!!Want zoals nu is het onwerkbaar, oneerlijk, onfatsoenlijk, onnadenkend, probleemverhogend, en onrealistisch.

Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie