De voormalige Sociale Dienst van de gemeente Rotterdam heeft inmiddels naar schatting een half miljoen euro teruggevorderd bij wanbetalers die hun ziektekostenverzekering niet betaalden. Dat zei verantwoordelijk wethouder Marco Florijn (PvdA) woensdag tijdens een commissievergadering.
Sociale Dienst Rotterdam haalt half miljoen terug
De gemeente Rotterdam heeft onlangs weliswaar voor een miljoen euro schulden betaald voor bijstandsgerechtigden bij zorgverzekeraar…
Ophef
Vorige week ontstond ophef over het feit dat de Sociale Dienst van de gemeente in 2011 met 1 miljoen euro een schuldenlast van 2500 uitkeringsgerechtigden bij het Zilveren Kruis afbetaalde. Daarvan is nu dus ongeveer een half miljoen euro teruggevorderd. De gemeenteraad was destijds niet ingelicht over de deal, omdat de dienst bevoegd was die met de ziektekostenverzekeraar zelf af te sluiten.
Geen boete
De gemeente sloot de deal om er zo voor te zorgen dat de wanbetalers niet verder in de financiële problemen zouden komen en dat ze geen boete moesten betalen. Anders zouden ze geen andere financiële verplichtingen meer kunnen aangaan. Bovendien zouden ze hun aanvullende verzekering kwijtraken.
Reacties: 3
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.
Wat bedoeld de wethouder. Is er al een half miljoen teruggestort op de rekening van de gemeente. Of zijn er beschikkingen verzonden voor een half miljoen schuld?
Vreemd bericht. Is de vordering van Zilveren Kruis op hun wanbetalers dan via een akte van cessie gecedeerd aan gemeente Rotterdam? Zo niet, wat heeft gemeente Rotterdam dan te vorderen van hen? Niets dus. Maar het zal wel weer zo gaan, dat wie de macht heeft (de soos dus) domweg geld gaat zitten inhouden comform het "piepsysteem" en wie protesteert wordt afgescheept met bluf en een mistwolk van vaagheden. We kennen deze wethouder al langer.
Het bericht is niet volledig het was een afkoop van een veel groter bedrag namelijk 7 miljoen en dat is verhaald op het vereffeningsfonds waar iedere verzekerde aan mee betaald.en daarnaast zijn er ook bedragen geïnd die men al had betaald men werd een mededeling gedaan en als men het niet eens was moest je maar een bezwaarschriften procedure beginnen en dat wat betreft de overeenkomst van cessie heeft men de rechten van de schuldenaar met voeten getreden. De hel kwestie is een Boekhoudkundige omissie laat ik het zo maar noemen maar er kan een veel krachtiger term voor gebruikt worden.