sociaal / Partnerbijdrage

Datagedreven werken binnen het Fysiek domein

Digitale masterclass | 9 juni 2022 | 09:30 - 11:00 uur

20 mei 2022

Het fysieke domein kent veel complexe en uitdagende vraagstukken. Denk hierbij aan de inrichting van de fysieke ruimte, de energietransitie, milieuproblematiek en een veilige leefomgeving. Veel van deze vraagstukken houden met elkaar verband. Samenwerking tussen verschillende betrokken partijen is hierbij van wezenlijk belang.

Tijdens de masterclass verkennen we aan de hand van een casus de verschillende manieren waarop deze samenwerking kan worden ingericht. Hierbij staat een datagedreven aanpak centraal. Een datagedreven aanpak kan organisaties helpen bij het nemen van operationele en strategische beslissingen. Daarbij kan gebruikt worden gemaakt van de in en rondom de organisatie aanwezige kennis en data. Vaak wordt er al veel data verzameld, maar deze wordt nog niet altijd naar potentie ingezet. In deze Masterclass geven we handreikingen hoe je dit kan doen!

9 juni 2022, 09:30 - 11:00

Duur: 1,5 uur
Type: Digitale masterclass
Kosten: € 0
Taal: Nederlands
Locatie: Digitaal
Deelnemers: min. 5, max. 15

Trainer

De masterclass Datagedreven samenwerken binnen het fysiek domein wordt in wisselende samenstelling gegeven door Claasje Beyen, Rob Kerkdijk, Tim de Vries en Sharona Jansen. 

Schrijf je in! 

Programma

De masterclass Datagedreven werken binnen het fysiek domein bestaat uit twee delen:

Algemeen deel
In dit gedeelte gaan we in op datagedreven werken in het algemeen: wat is datagedreven werken? Hoe doe je dat? Wie is er bij gebaat? Wat levert het op?

Thema: fysiek domein
In dit gedeelte gaan we aan de hand van een casus kijken naar datagedreven werken binnen het fysiek domein. We gaan in op de partijen die hier in rol een kunnen spelen, het verzamelen en bundelen van data, hoe je data in kan zetten om geïnformeerde beslissingen te maken en wat het je kan opleveren.

Deze masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam zijn in het fysiek domein bij gemeentes, provincies en omgevingsdiensten. Deze masterclass is niet bedoeld voor commerciële partijen.

Aan het einde van de masterclass:

  • Heb je inzicht gekregen in hoe je met datagedreven werken grip kan krijgen op complexe vraagstukken binnen het fysiek domein en daarmee geïnformeerde beslissingen kunt maken.
  • Heb je inzicht in good practices van datagedreven werken vanuit andere gemeenten.
  • Beschik je over handvatten waarmee jij en jouw collega’s zelf verder kunnen bouwen aan een datagedreven gemeente.
  • Kun je jouw collega’s enthousiasmeren en ondersteunen bij de verbeterslag van strategie naar beleid, naar uitvoering en terug met behulp van datagedreven werken.

Schrijf je in! 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.