sociaal / Partnerbijdrage

Dashboard Sociaal Domein o.b.v. het volwassenheidsmodel

Dashboard Sociaal Domein o.b.v. het volwassenheidsmodel van Gartner.

08 maart 2021
whitepaper.png

De afgelopen periode hebben verschillende adviesbureaus en overheidsinstanties stukken gepubliceerd over het volwassenheidsmodel van Gartner. Ondanks dat dit model al langere tijd bestaat, sluit dit nog steeds aan bij de vraag naar handvatten om als organisatie door te ontwikkelen. Zo heeft de VNG in april een stuk gepubliceerd met daarin meer informatie over dit model en een vragenlijst om te bepalen waar je als gemeente staat.

Maar hoe geef je verder invulling aan de fase waar je organisatie zich nu in bevindt? Hoe moet een rapport of dashboard in een bepaalde fase eruitzien? Dit whitepaper gaat verder dan de theorie van het volwassenheidsmodel en geeft aan de hand van voorbeelden een aantal kenmerken en tips van iedere fase. In de whitepaper lees je hoe je de verschillende fasen van dit model kunt visualiseren in een dashboard. Voor de Power BI ontwikkelaars hebben we per fase tips toegevoegd, om de complexere visualisaties te ontwikkelen.

 

Voor we verder ingaan op de verschillende manieren om invulling te geven aan de verschillende fasen, geven we in de whitepaper eerst wat achtergrondinformatie over het volwassenheidsmodel.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.