sociaal / Partnerbijdrage

Datagedreven Werken in het VTH-domein

Webinar | 6 maart 2023 | 11:00 - 11:45

20 februari 2023
VDO

Van duister naar licht: hoe een datagedreven aanpak de VTH-taken een impuls kunnen geven.

De Algemene Rekenkamer kopte afgelopen zomer: ‘Aanpak milieucriminaliteit is tasten in het duister’. Het blijkt lastig de juiste gegevens voor een passende aanpak beschikbaar te stellen. Hierdoor is de aanpak van milieucriminaliteit  niet toereikend. De Algemene Rekenkamer beveelt daarom aan om aan de slag te gaan met het verbeteren van de datakwaliteit en de beschikbaarheid hiervan (Ibid). Een datagedreven aanpak zorgt ervoor dat medewerkers in het VTH-domein hun taken makkelijker en beter kunnen uitvoeren, waardoor de kwaliteit van hun bevindingen verbetert. Slim gebruik maken van data maakt het bijvoorbeeld mogelijk om risicogericht te gaan werken. Daardoor kunnen de VTH-taken efficiënter worden ingericht.  

Programma

Tijdens deze webinar wordt besproken hoe je voor jouw eigen VTH-taken een datagedreven aanpak kunt inrichten.  Ook laten we zien welke impact een datagedreven aanpak heeft op de kwaliteit van het werk.  

De webinar datagedreven werken binnen het VTH-domein bestaat uit twee delen: 

Inleiding
In dit gedeelte gaan we in op datagedreven werken in het algemeen: wat is datagedreven werken? Hoe doe je dat? Wie is erbij gebaat? Wat levert het op? 

Thema: Datagedreven werken binnen het VTH-domein
Aan de hand de theorie r gaan we de toepassing van datagedreven werken in het VTH-domein behandelen. We gaan in op het ontwikkelen van een datavisie en -strategie, op het inrichten van applicaties en processen en op  het ontsluiten van gegevens voor analyse, datakwaliteit en monitoring. 

Wat levert het op?

Aan het eind van deze webinar: * Heb je inzicht gekregen in hoe je met datagedreven werken grip kan krijgen op complexe vraagstukken binnen het VTH-domein en daarmee goed onderbouwde beslissingen kunt maken * Beschik je over handvatten waarmee jij en je collega’s zelf verder kunnen bouwen aan een datagedreven organisatie * Kun je jouw collega’s enthousiasmeren en ondersteunen om datagedreven te denken bij de verbeterslag van strategie naar beleid, naar uitvoering en weer terug.

Voor wie is de webinar bedoeld?

Deze webinar is bedoeld voor professionals werkzaam in het VTH-domein bij gemeenten, provincies en Omgevingsdiensten.

 

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.