sociaal / Partnerbijdrage

Datagedreven werken binnen het Fysiek domein

Digitale masterclass op 31 augustus a.s. van 13:00 tot 14:30 uur.

05 augustus 2022
Masterclass

Het fysieke domein kent veel complexe en uitdagende vraagstukken. Denk hierbij aan de inrichting van de fysieke ruimte, de energietransitie, milieuproblematiek en een veilige leefomgeving. Data spelen een essentiële rol bij het creëren van een oplossing op deze vraagstukken. Maar hoe richt je een datagedreven aanpak op deze vraagstukken in en waar moet je rekening mee houden?

Tijdens de masterclass verkennen we aan de hand van casuïstiek hoe deze randvoorwaarden binnen het fysiek domein vorm krijgen. Een datagedreven aanpak kan organisaties helpen bij het nemen van operationele en strategische beslissingen. Daarbij kan gebruik worden gemaakt van de in en rondom de organisatie aanwezige kennis en data. Vaak wordt er al veel data verzameld, maar deze wordt nog niet altijd naar potentie ingezet. In deze Masterclass geven we handreikingen hoe je dit kan doen!

Programma

In dit gedeelte gaan we aan de hand van casuïstiek op het gebied van smartmobility, energietransitie en veiligheid kijken naar datagedreven werken binnen het fysiek domein. We gaan in op de partijen die hier in rol een kunnen spelen, het verzamelen en bundelen van data, hoe je data in kan zetten om geïnformeerde beslissingen te maken en wat het je kan opleveren.

Trainer

De masterclass Datagedreven samenwerken binnen het fysiek domein wordt in wisselende samenstelling gegeven door Claasje Beyen, Rob Kerkdijk, Tim de Vries en Sharona Jansen.

Deze masterclass is bedoeld voor professionals werkzaam zijn in het fysiek domein bij gemeentes, provincies en omgevingsdiensten. Deze masterclass is niet bedoeld voor commerciële partijen.

Aan het einde van de masterclass:

  • Heb je inzicht gekregen in hoe je met datagedreven werken grip kan krijgen op complexe vraagstukken binnen het fysiek domein en daarmee geïnformeerde beslissingen kunt maken.
  • Heb je inzicht in good practices van datagedreven werken vanuit andere gemeenten.
  • Beschik je over handvatten waarmee jij en jouw collega’s zelf verder kunnen bouwen aan een datagedreven gemeente.
  • Kun je jouw collega’s enthousiasmeren en ondersteunen bij de verbeterslag van strategie naar beleid, naar uitvoering en terug met behulp van datagedreven werken.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.