sociaal / Partnerbijdrage

Aan de slag met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Aan de slag met de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Samen komen we deze moeilijke periode te boven!

26 maart 2020
thumbnail-image002.2.png

Samen komen we deze moeilijke periode te boven!

Tot 1 juni 2020 is er een tijdelijke regeling waarmee gemeenten zelfstandig ondernemers en zzp’ers kunnen ondersteunen. Het doel van de regeling is om ondernemers door deze moeilijke periode te trekken. In een zeer korte tijd moeten gemeenten hun ondernemers en zzp’ers deze ondersteuning kunnen bieden. De regeling is regelluw, de details worden binnenkort gepubliceerd en u kunt snel aan de slag met deze uitdagende klus. Om u op weg te helpen vatten wij kort voor u samen wat deze regeling gaat inhouden en geven wij 4 belangrijke tips om rekening mee te houden.

Er zijn twee vormen van ondersteuning mogelijk:

  • Maximaal drie maanden inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum.
  • Een lening voor bedrijfskapitaal.

Gemeenten worden nu al in groten getale benaderd door zelfstandig ondernemers waaronder vele zzp’ers. Hoewel de regeling nog niet van kracht is, is aan te bevelen wel de aanvragen in behandeling te nemen en een voorschot te verstrekken. Hiervoor kunnen gemeenten gebruikmaken van het bestaande Bbz-aanvraagformulier, inschrijving KvK, ID-bewijs, bankafschriften en de bestaande beschikkingen en brieven.


De tijdelijke overbruggingsregeling

In het kort gaat de regeling er als volgt uitzien: 

Afbeelding

Gemeenten staan voor een flinke uitdaging in deze lastige tijden de regeling adequaat uit te voeren. Veel gemeenten en Bbz-uitvoeringsorganisaties zijn al aan de slag. 4 belangrijke tips voor de komende periode:

Afbeelding

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij de uitvoering van deze Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers? Neem dan gerust contact met ons op. Bert Otten: 06-22303790 / b.otten@radaradvies.nl of Michel Koning06-54774877 / m.koning@radaradvies.nl.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

H. Wiersma / gepens.
Ondersteunende regelingen prima. Maar geen toets op partner en vermogen lijkt meer op Sinterklaas spelen en is bijna vragen om 'frauduleus' te handelen.

Dit lijkt meer op een Kabinet en 2e Kamer met Sinterklazen.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.