
Soepele overgang Jeugdwet naar Wmo
Jongeren kunnen in principe tot hun 18e aanspraak maken op jeugdhulp op grond van de Jeugdwet. Daarna wordt de benodigde hulp vanuit een ander wettelijk kader geboden, bijvoorbeeld vanuit de Wmo 2015. Voor jongeren is het heel belangrijk dat deze overgang soepel verloopt. Wilt u weten hoe u als gemeente dit voor elkaar kunt krijgen? Meld u dan aan voor dit webinar.
Datum: 1 juni 2023
Duur: 13.30 - 15.00 uur
Kosten: 75 euro

Stappenplan CRvB voor Wmo en Jeugdwet
Is het u al opgevallen? Bij elke rechtszaak die wordt aangespannen in het kader van de Jeugdwet of de Wmo 2015 kijken rechters of de gemeente het stappenplan van de Centrale Raad van Beroep (CRvB) heeft gevolgd tijdens het onderzoek. Belangrijk dus dat u dit stappenplan kent en kunt toepassen.
Datum: 5 juni 2023
Duur: 13.30 - 15.00 uur
Kosten: 75 euro

Armoedebeleid voor jonge gezinnen
Wist u dat de eerste 1000 dagen van het leven van een kind cruciaal zijn voor de rest van het leven? Dus als (aanstaande) ouders veel geld-stress ervaren kan dit van grote invloed zijn op de ontwikkeling van een kind. Toch hebben de meeste gemeenten geen armoedebeleid gericht op kinderen tussen 0 en 4 jaar. Terwijl als jonge ouders in deze levensfase ondersteuning krijgen het overerven van armoede doorbroken kan worden. Tijdens dit webinar gaan we in op de mogelijkheden die gemeenten hebben om het verschil te maken voor deze jonge gezinnen.
Datum: 8 juni 2023
Duur: 9.30 - 11.00 uur
Kosten: 75 euro

Combineren inburgeren en onderwijs
Nieuwkomers die 18 jaar worden, zijn vanaf dat moment inburgeringsplichtig. Soms volgen zij op dat moment een opleiding, zoals een entree-opleiding, of willen zij graag een opleiding gaan volgen. Wat zijn de mogelijkheden voor de combinatie van inburgering en onderwijs? Daar gaan we in dit webinar dieper op in.
Datum: 12 juni 2023
Duur: 13.30 - 15.00 uur
Kosten: 75 euro

Rol en betekenis evenredigheidsbeginsel
Het evenredigheidsbeginsel staat de laatste jaren steeds meer in de schijnwerpers. Een aantal recente richtinggevende uitspraken van de afdeling rechtspraak van de Raad van State geeft inzicht in de manier waarop het toetsingskader momenteel wordt ingevuld. Wat betekenen deze uitspraken nu voor uw werk? Na het volgen van dit webinar bent u weer volledig op de hoogte van de rol en betekenis van het evenredigheidsbeginsel bij het nemen van besluiten en het maken van beleid.
Datum: 15 juni 2023
Duur: 13.30 - 15.00 uur
Kosten: 75 euro

Verantwoord bezuinigen op Wmo
Door onder andere het abonnementstarief in de Wmo hebben veel gemeenten tekorten op de begroting. Gemeenten proberen hier oplossingen voor te vinden. Maar hoe kunnen gemeenten verantwoord bezuinigen binnen de regels van de wet? Tijdens dit webinar bespreken we een aantal mogelijkheden.
Datum: 19 juni 2023
Duur: 9.30 - 11.00 uur
Kosten: 75 euro

Top 5 denkfouten bij maken beleid
U gaat heel zorgvuldig te werk bij het opstellen van beleid. U spreekt verschillende belanghebbenden, haalt op wat iedereen nodig heeft en maakt beleid met behulp van deze ingrediënten. En toch leidt het niet altijd tot het resultaat dat u had verwacht en gehoopt. Hoe komt dat? Tijdens deze webinar gaan we aan de slag met 5 veel gemaakte denkfouten die gevolgen kunnen hebben voor de uitvoering van het door u ontwikkelde beleid.
Datum: 26 juni 2023
Duur: 13.30 - 15.00 uur
Kosten: 75 euro

Beschermingsbewind vs budgetbeheer
Tijdens dit webinar krijgt u antwoord op de volgende vragen. Wat is beschermingsbewindvoering en wat is budgetbeheer? Wat is het verschil in taken en verplichtingen? Wanneer kiest u voor budgetbeheer en wanneer voor bewindvoering, welke afweging maakt u? Kunt u kosten besparen door budgetbeheer in te zetten in plaats van bewind? Wat is het adviesrecht van gemeenten bij schuldenbewind?
Datum: 29 juni 2023
Duur: 13.30 - 15.00 uur
Kosten: 75 euro
8 aantrekkelijke webinars van 1,5 uur voor een vriendelijke prijs.
Speciaal voor u!
Plaats als eerste een reactie
U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.