Advertentie
sociaal / Nieuws

Minder mensen vanuit de bijstand aan het werk

In Rotterdam vonden de minste mensen vanuit de bijstand een baan. Zoetermeer voert de ranglijst aan van gemeenten waar dat het best lukte.

16 oktober 2014

Het aantal mensen dat vanuit de bijstand een baan vindt, is wederom gedaald. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Sinds de start van de meting in 2007 is dit aandeel nog nooit zo laag geweest.

Zoetermeer en Rotterdam

In de gemeente Zoetermeer vinden de meeste mensen vanuit de bijstand een baan. 11 procent van de mensen die in die gemeente eind 2012 een bijstandsuitkering kregen, vond in 2013 een baan. In Rotterdam is de kans vanuit de Wwb een baan te vinden met 4,8 procent het kleinst. Twee jaar geleden stroomde in Rotterdam nog 8.6 procent vanuit de bijstand uit naar werk. Het landelijk gemiddelde ligt nu op 7,3 procent. Een jaar eerder was dit nog 7,9 procent. Voor de crisis, in 2007 vond bijna 15 procent vanuit de bijstand een baan.


Enschede
Naast Rotterdam vinden we Maastricht, Enschede, Haarlem, Amsterdam en Arnhem onderaan de lijst. Zij blijven allen ruim onder de 6 procent. Koploper Zoetermeer wordt gevolgd door Apeldoorn, Haarlemmermeer, Eindhoven, Amersfoort, Tilburg, Zwolle en Zaanstad.


Mannen en vrouwen
Mannen en jongeren tot 35 jaar slagen er het vaakst in vanuit de bijstand een baan te vinden. Bijna 17 procent van de 15- tot 25-jarigen en bijna 14 procent van de 25- tot 35-jarigen. Voor alle leeftijden geldt dat mannen relatief vaker uitstromen naar werk dan vrouwen. Gemiddeld vond een op de tien mannen die eind 2012 een bijstandsuitkering ontvingen een baan in 2013, tegenover iets meer dan een op de twintig vrouwen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie