Advertentie
sociaal / Nieuws

Regio Eindhoven komt 15 miljoen tekort voor jeugdzorg

De 21 gemeenten in de regio Eindhoven komen volgend jaar naar schatting bijna 15 miljoen euro tekort voor de jeugdzorg.

19 december 2014

De 21 gemeenten in de regio Eindhoven komen volgend jaar naar schatting bijna 15 miljoen euro tekort voor de jeugdzorg. De Eindhovense wethouder Jannie Visscher heeft dat deze week namens de gemeenten geschreven in een brief aan staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid).

Gesloten jeugdzorg
De gemeenten hebben een budget van 8,6 miljoen euro voor gesloten jeugdzorg. Zelfs na verlaging van de tarieven is er volgens de berekeningen nog 23,5 miljoen euro nodig.

Groot probleem
,,De huidige stand van inzicht is dat onze gemeenten een groot probleem hebben. Verscheidene analyses en onderzoeken laten zien dat het probleem aan de budgetkant ligt'', staat in de brief.

Om de zorg te garanderen, schieten de gemeenten voorlopig geld voor. De regio vraagt de staatssecretaris om een budget dat wél toereikend is.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

W.F.WIllems / raadspensionaris
Was de regio ook al niet eens bij het been genomen, bij de vermeende invoering van de Wet Voorzieningen Gezondheidszorg in 1983?
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie