Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeentelijk verbod op Polen in stacaravans

Ook huisvesting in leegstaande bedrijfsgebouwen mag niet meer. De gemeenteraad van Peel en Maas beslist hierover op 12 maart, maakte de gemeente bekend.

17 januari 2013

De Limburgse gemeente Peel en Maas gaat het huisvesten van Polen en andere arbeidsmigranten in stacaravans verbieden. De gemeente vindt dat mensonwaardig.

Wonen bij de boer
Ook huisvesting in leegstaande bedrijfsgebouwen mag niet meer. De gemeenteraad van Peel en Maas beslist hierover op 12 maart, maakte de gemeente bekend. Caravans moeten worden vervangen door zogenoemde woonunits. Peel en Maas gaat op termijn ook het wonen bij de boer waar de Polen werken, terugdringen.

Met dorpen regelen
Volgens de gemeente worden Polen te vaak ondergebracht in tijdelijke huisvesting, terwijl ze toch langer blijven. Voor Polen die langer blijven, moet huisvesting in de dorpen geregeld worden, aldus de voorstellen. In de regio wonen en werken veel Oost-Europese arbeidsmigranten, vooral in de land- en tuinbouw.

BB-columnist en Wethouder Raf Janssen van Peel en Maas schreef bijna twee jaar geleden al deze indringende column over het huisvestingsprobleem.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie