Advertentie
sociaal / Nieuws

'Vergeten Nederland' onder de loep

Een commissie vanuit ROB, Rli en de Raad voor Volksgezondheid & Samenleving gaat zich dit jaar richten op ‘Vergeten Nederland’.

03 mei 2022
lege stal

De Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli), de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB) en de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving (RVS) beginnen een gezamenlijk onderzoek maar ‘Vergeten Nederland’. Hun advies richt zich op delen van ons land waar zich een stapeling voordoet van achterstanden, in brede welvaart, toegankelijkheid van voorzieningen en overheidsinzet.

Brede welvaart

De commissie zal zich bezighouden met vragen als: wat is ervoor nodig om problematische verschillen tussen regio’s te voorkomen, om zo de brede welvaart in alle gebieden in Nederland te bevorderen en de samenhang en samenwerking tussen de regio’s te versterken? En welke rol de rijksoverheid, andere overheden en en andere partijen daarbij moeten spelen.

Advies

Naar verwachting zal het onderzoek uitmonden in een strategisch advies over het perspectief waarmee het rijk in zijn beleid naar de regio’s kijkt. En ook het perspectief van waaruit de regio’s zich ten opzichte van het rijk verhouden.  Het is de bedoeling om met de uitkomsten de brede welvaart in alle gebieden in Nederland te versterken. De commissie staat onder voorzitterschap van Jantine Kriens, voormalig directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Het advies wordt eind dit jaar verwacht.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie