sociaal / Partnerbijdrage

Zorgfraude: de route naar een praktische oplossing

Van beleid naar praktijk: de progressie over 40 jaar.

11 september 2023
Zorgfraude

Zorgfraude is nog steeds een probleem in Nederland en de omvang hiervan is onbekend. Als de lokale overheid 40 jaar geleden zonder afdoende controle een drugsdealer flink heeft gesubsidieerd en er vanaf die tijd weinig veranderd is, dan doet dat het ergste vrezen. Bovendien zijn er signalen vanuit de journalistiek, wetenschap en zelfs de overheid dat het op dit gebied binnen de zorg niet goed gaat.

Je hebt meer diploma’s nodig om een patatkraam te openen dan om directeur te worden van een zorginstelling.

Omdat professionele controle achterblijft is de omvang van het probleem onduidelijk. Zijn er geen signalen dan is er niets aan de hand is vaak de opvatting. Zorgfraude is de ernstigste fraude die er bestaat, niet alleen wordt er geld onttrokken aan de zwakkeren in onze maatschappij, tegelijkertijd wordt er geen zorg verleend aan een doelgroep die het heel hard nodig heeft. Het is de hoogste tijd om professionele controles op te voeren en deze vooral praktische richtlijnen te gebruiken om tot een uitstekende roadmap te komen die leidt tot een moderne beschaving waar voor zorgfraude geen plaats is.

Meer weten?
Download nu de whitepaper.

Ben je naar aanleiding van deze whitepaper nieuwsgierig geworden, of wil je inhoudelijk meer weten over praktische oplossingen tegen zorgfraude. Neem dan direct contact op met Horst Streck.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.