of 61441 LinkedIn

Den Haag blundert met 2,5 miljoen

Bij de uitbetaling van premies aan mensen die werken met behoud van uitkering heeft de gemeente Den Haag geblunderd. Er is 2,5 miljoen euro foutief uitgekeerd.
Reageer

De gemeente Den Haag heeft geblunderd bij de uitbetaling van premies aan mensen die werken met behoud van uitkering. Er is 2,5 miljoen euro foutief uitgekeerd.

Te hoog bedrag

In totaal 69 mensen die werken met behoud van uitkering, zouden een zogenoemde 'premie proefplaatsing' krijgen voor dat werk, maar hebben nu een te hoog bedrag gekregen. Volgens De Telegraaf hebben de mensen bedragen gekregen tussen 30.000 en 150.000 euro. Een woordvoerder van de gemeente kan de bedragen niet bevestigen. 'Om hoeveel geld het per persoon gaat wordt nu onderzocht.'

Geld terughalen

In een schriftelijke verklaring stelt de gemeente dat donderdag is geconstateerd dat er een fout was gemaakt. De gemeente wil het geld terughalen en betrokkenen daarna alsnog het juiste bedrag geven. Dat is juridisch mogelijk, aldus de zegsman. Hoe het heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht.

Deurwaarders in Amsterdam

In 2013 gebeurde iets soortgelijks in Amsterdam. Daar kregen ruim 9000 minima door een fout van de Amsterdamse belastingdienst bij het overmaken van de woonkostenbijdrage duizenden euro's meer op hun rekening gestort dan de bedoeling was. Er werd in de hoofdstad 188 miljoen euro uitgekeerd, in plaats van 1,88 miljoen. Ook deze mensen moesten het teveel betaalde geld teruggeven. Maar veel mensen wilden dat niet en de gemeente moest in sommige gevallen uiteindelijk deurwaarders inzetten om het geld te krijgen. (ANP)

Verstuur dit artikel naar Google+

Gerelateerde artikelen

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.