sociaal / Partnerbijdrage

Boost aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen

Boost aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. KplusV en Social Impact Factory: handen ineen voor sociaal ondernemerschap.

25 oktober 2016

KplusV en Social Impact Factory: handen ineen voor sociaal ondernemerschap.

De samenwerking tussen KplusV en de Social Impact Factory heeft een officieel tintje gekregen. Sinds 1 oktober mag KplusV zich Factory Partner noemen. De partners initiëren samen projecten om sociaal ondernemers en overheden te ondersteunen. Daarnaast begeleidt KplusV de Social Impact Factory om haar concept verder op te schalen.

De Social Impact Factory is het platform waar gevestigde organisaties uit het land, sociaal ondernemers uit de stad en initiatieven uit de wijk werken aan ondernemende en vernieuwende antwoorden voor maatschappelijke en ecologische uitdagingen. Het is de missie van KplusV om samen met klanten innovatieve oplossingen te creëren voor vraagstukken die er maatschappelijk en economisch toe doen. Het partnerschap van beide partijen sluit hier naadloos op aan.

Logische vervolgstap
Eerder al bundelden KplusV en de Social Impact Factory de krachten voor thema’s als snellere (arbeids)integratie van statushouders en maatschappelijke kosten-batenanalyses. Maar ook voor de programmering van het voormalige Staffhorst-pand in Utrecht. Die plek wordt een hotspot voor ontmoeting, innovatie en sociaal ondernemerschap. Volgens adviseur Joost Clarenbeek is er steeds meer behoefte aan en ruimte voor sociaal ondernemers. “Daarom geloven we er ook in dat sociaal ondernemerschap bijdraagt aan de transitie van onze economie. Voor ons is het dus een logische stap om onze samenwerking met de Social Impact Factory te intensiveren.”

Kracht van ecosystemen
Een van de kernactiviteiten van KplusV is de ontwikkeling en realisatie van ecosystemen als de Social Impact Factory, om ondernemerschap te stimuleren of maatschappelijke vragen bij de kop te pakken. Voorbeelden daarvan zijn de platforms bind!, Generation-E en MedtechPartners. We werken hierin nauw samen met overheden, financiers en natuurlijk ondernemers.

Meer weten?
Benieuwd naar de details van het partnerschap tussen KplusV en de Social Impact Factory? Of naar de kansen van sociaal ondernemerschap? Vraag er onze adviseur Joost Clarenbeek eens naar.

Ook interessant: zijn meest recente blog ‘Sociaal ondernemerschap; modegril of blijvertje?’.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.