sociaal / Partnerbijdrage

Online sessie ‘Realiseren van duurzame transities in de zorg’

Online sessie ‘Realiseren van duurzame transities in de zorg’. Donderdag 2 december 2021 van 14.00 – 15.30 uur

16 november 2021

Donderdag 2 december 2021 van 14.00 – 15.30 uur organiseert Coppa in samenwerking met Kiemt, KplusV, PontesNL en Health Valley een sessie over het realiseren van duurzame transities in de zorgsector.

Waarom

Voor een toekomstbestendige gezondheidszorg zal op het gebied van duurzaamheid ook flinke stappen gezet moeten worden. Duurzame innovaties, gedragsverandering en circulair inkopen kunnen een belangrijke rol spelen in de transitie naar een duurzame bedrijfsvoering.

Voor wie

Voor iedereen die werkzaam is in de zorgsector en stappen wil zetten in duurzame transities, waaronder bestuurders, leidinggevenden, inkopers en toeleveranciers.

Programma

  • Als eerste neemt Coppa ons mee in het creëren van draagvlak binnen een organisatie, bewustwording en de impact die een verandering kan hebben op het gedrag van, bijvoorbeeld, medewerkers. Zij geven praktische tips en vertellen hoe zij dit aanpakken zodat innovaties en veranderingen geaccepteerd worden.
  • Luuk Evers (UMC Utrecht) heeft 13 jaar ervaring met innovatie begeleiding in het UMC Utrecht vanuit Pontes Medical. Luuk is co-founder van het landelijke programma PontesNL, dat als missie heeft om innovatiemanagers van zorgorganisaties te ondersteunen bij innovatieontwikkeling in de eigen organisatie. Door middel van voorbeelden zal hij precies laten zien hoe zij het innovatie proces begeleiden.
  • Jerom Janssen (HyMatters) vertelt over het vernieuwende energieconcept met een waterstofvoorziening voor Rijnstate Elst, dat zij ontwikkeld en ontworpen heeft. Hiermee wordt het ziekenhuis in staat gesteld om zijn ambitieuze verduurzamingsdoelen te behalen.
  • Als afsluiting vertelt Erick Wuestman (KplusV) over Rapid Impact Contracting (RIC). Deze vorm van aanbesteding maakt inkoop tot een hefboom voor circulariteit en impact, en heeft de laatste jaren tot grote tevredenheid van veel opdrachtgevers en marktpartijen een enorme vlucht genomen.

Schuif online aan!

Schuif donderdag 2 december 2021 van 14.00 – 15.30 uur online aan en krijg meer inzicht in transitioneel denken, innovatie en cocreatie, duurzame inkoop en ecosystemen, gefocust op de zorgsector. Ook is het mogelijk om vragen te stellen via onze live chatbox!

Interesse? Geef je hieronder dan direct kosteloos op en zet de datum alvast in je agenda! Voel je vrij om deze uitnodiging te delen met je netwerk.

AANMELDEN

Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van de Week van de Duurzaamheid van Coppa en wordt georganiseerd in samenwerking met:

 

Afbeelding

Erick Wuestman, AVS

06-54 30 71 83 / e.wuestman@kplusv.nl

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.