Advertentie
sociaal / Nieuws

40 miljoen extra tegen eenzaamheid

De nieuwe eenzaamheidsaanpak van het kabinet gaat zich niet alleen op ouderen, maar op alle Nederlanders richten.

ANP
28 september 2022
Eenzaam man op bankje
Anita Pantus/ANP

Het Kabinet gaat de komende jaren 40 miljoen euro extra investeren om eenzaamheid aan te pakken. Het bedrag gaat onder meer naar gemeenten en maatschappelijke initiatieven tegen eenzaamheid. Ook wordt het geld gebruikt om te onderzoeken wat tegen eenzaamheid werkt. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (Volksgezondheid) heeft zijn plannen woensdag met de Tweede Kamer gedeeld.

Nieuwe aanpak

Het kabinet steekt het bedrag in het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid 2022-2025. Voormalig minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge begon het initiatief in 2018 en richtte zich vooral op eenzaamheid bij ouderen. Volgens staatssecretaris Van Ooijen heeft de coronacrisis laten zien dat iedereen zich eenzaam kan voelen. Daarom zal de nieuwe aanpak zich op alle Nederlanders richten. Jaarlijks wordt er al vijf miljoen euro aan het programma besteed. De 40 miljoen euro komt daar dus bovenop.

Week tegen eenzaamheid

De vervolgaanpak wordt in de Week tegen Eenzaamheid gepresenteerd. In die week zijn er activiteiten georganiseerd om mensen met elkaar in contact te brengen. Ook wordt een bewustwordingscampagne gelanceerd om aandacht te vragen.

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie