Advertentie
sociaal / Nieuws

Veel Rotterdammers aan woning geholpen

In oktober vorig jaar kondigde de gemeente aan versneld huisvesting te willen vinden voor een derde van de destijds driehonderd Rotterdamse daklozen. Deze grootste uitstroomoperatie ooit konden we realiseren dankzij een goede samenwerking met woningcorporaties en zorgaanbieders , aldus wethouder Sven de Langen. 61 daklozen konden terecht in een eigen woning, de overige die (nog) niet volledig zelfstandig kunnen wonen vonden een plek in twee woonlocaties.

08 april 2021
Dakloos.JPG

Honderd dakloze Rotterdammers hebben in het afgelopen halfjaar een eigen woning gekregen. De Rotterdamse zorgwethouder Sven de Langen meldt in een brief aan de gemeenteraad dat het beoogde doel hiermee is behaald.

Versnelde huisvesting
In oktober vorig jaar kondigde de gemeente aan versneld huisvesting te willen vinden voor een derde van de destijds driehonderd Rotterdamse daklozen. Deze grootste uitstroomoperatie ooit konden we realiseren dankzij een goede samenwerking met woningcorporaties en zorgaanbieders , aldus De Langen. 61 daklozen konden terecht in een eigen woning, de overige die (nog) niet volledig zelfstandig kunnen wonen vonden een plek in twee woonlocaties.

Opvanglocaties
Extra tijdelijke opvanglocaties die waren geopend vanwege het coronavirus kunnen door de uitstroom hun deuren sluiten. Zo is een hotel met 40 plekken dat de gemeente huurde als tijdelijke nachtopvanglocatie niet langer nodig als opvang. Voor de andere tijdelijke nachtopvanglocaties wordt van de zomer duidelijk wanneer ze dichtgaan. De totale opvang van daklozen is tijdens de coronacrisis met 40 plekken gedaald, omdat er in dezelfde periode ook nieuwe instroom was.

Leegstaande locaties voor opvang
Het Leger des Heils pleitte vorige week in een brief aan de Tweede Kamer nog voor een structurele oplossing om de ruim 36.000 daklozen in Nederland onderdak te kunnen bieden. Demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Welzijn) deed een oproep aan alle wethouders van Nederland om na te gaan of er in hun gemeente sprake is van leegstaande locaties, die geschikt gemaakt kunnen worden voor de opvang van dak- en thuislozen. (ANP)

Plaats als eerste een reactie

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Advertentie