Op de tocht
Werkgevers in de bres voor gesubsidieerd werk
Werkgevers in de gesubsidieerde arbeid in Groningen willen geld steken in het omzetten van gesubsidieerde banen naar reguliere banen. Als…
De stad Groningen heeft nu zo'n 1600 gesubsidieerde banen. Maar doordat het budget de komende jaren fors naar beneden gaat - van ongeveer 41 miljoen nu naar 13 miljoen in 2015 - staan deze banen op de tocht. Directeur Peter Rutgers van de stichting WerkPro komt met een plan om een groot deel van deze gesubsidieerde banen te behouden. In het Dagblad van het Noorden zegt hij dat een aantal werkgevers op het gebied van gesubsidieerde arbeid geld op tafel wil leggen. Naast deze bedrijven, zullen ook gemeentelijke diensten, zoals OCSW en Stadsbeheer de portemonnee moeten trekken.
Logisch
'Dat lijkt een logische stap', denkt gemeentewoordvoerder Niko Beets, 'andere sectoren hebben er toch ook baat bij dat de banen blijven bestaan.' De dienst Onderwijs zou dan mee kunnen betalen aan het feit dat een gesubsidieerde baan als congiërge of onderwijsassistent een regulier baan wordt, is de gedachte. En stadsbeheer kan meebetalen aan de reguliere banen van bijvoorbeeld parkeerwachters.
Meer initiatieven
Of de gemeente Groningen daadwerkelijk mee gaat doen aan het plan van Rutgers, zal nog moeten blijken. Het plan van Rutgers is een reactie op een gemeentelijke nota die vorige week gepresenteerd werd. De gemeente hoopt op nog meer initiatieven uit de stad. In mei worden de reacties op de nota geïnventariseerd en zal de gemeente met een aangepaste nota komen. In juli beslist de gemeenteraad over de toekomst van de re-integratie en het gesubsidieerde werk in de stad Groningen.