Advertentie
sociaal / Nieuws

Nog geen enkel contract gespecialiseerde jeugdzorg NO-Brabant

Budgetten, voorschotten, contracten. Tien samenwerkende instellingen voor gespecialiseerde Jeugdzorg in Noordoost Brabant weten nog niet wat er over 3 maanden van ze verwacht wordt.

30 september 2014

Tien instellingen voor specialistische jeugdzorg in Noord-Brabant weten drie maanden voor de decentralisatie van de jeudzorg nog niets over wat hen volgend jaar te wachten staat. Geen van de instellingen heeft een contract met gemeenten over de te verlenen jeugdzorg in 2015. Dat meldt Zorg en Welzijn.

Weten van niets
‘Wij weten nog van niets over het budget of over het definitieve voorschot om de zorg voort te kunnen zetten’, zegt voorzitter Rita van de Wouw van het nieuwe samenwerkingsverband JES waarin de tien instellingen in Noordoost Brabant sinds kort samenwerken. Bovendien kennen de medewerkers van de tien instellingen de mensen in de wijkteams niet terwijl ze daar straks mee moeten gaan samenwerken. Ze doet haar uitspraken op de site van Zorg en Welzijn.

1 november
Staatssecretaris Martin van Rijn (PvdA, VWS) gaat ervan uit dat alle contracten tussen gemeenten en jeugdzorginstellingen voor 1 november gesloten zijn. 'Wij horen ook van wethouders en ambtenaren dat ze niet meer weten hoe het verder moet met de jeugdzorg. Als deze onduidelijkheid doorzet, staan alleen al hier in Noordoost Brabant 400 arbeidsplaatsen op het spel. Dat is niet met natuurlijk verloop op te vangen.'

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Bert
"Wij horen ook van wethouders en ambtenaren dat ze niet meer weten hoe het verder moet met de jeugdzorg." Jeugdzorg en veiligheid voor het kind is een vak. Een nieuw vak inhoudelijk leren duurt jaren studie, onderzoek en praktijkervaring. Zonder overgangsperiode, waarin kennisoverdracht gewaarborgd is, zullen veel gemeenten in het duister tasten. Advies: ga met de mensen praten die nu het werk uitvoeren, dan begrijp je welke kennis, kunde en ervaring nodig is om de juiste beslissingen te kiezen en op welke wijze deze keuze tot stand komt om ouders en kind te ondersteunen ten aanzien van de hulp en veiligheid voor het kind. Het wiel opnieuw uitvinden kost tientallen jaren om het wiel weer in uitstekende vorm te krijgen met alle foute constructies van dien.
Uw emailadres wordt enkel gebruikt om mogelijk contact met u op te nemen naar aanleiding van uw bericht en is enkel zichtbaar voor de redactie.
Advertentie