Advertentie
sociaal / Nieuws

Gemeenten krijgen 10,3 miljoen voor bad-bed-brood

De 10,3 miljoen is voor opvang tot het moment dat er een nieuw bestuursakkoord is. Dat wordt verwacht rond 1 november.

21 juli 2015

Gemeenten kunnen 10,3 miljoen euro verdelen om de bed-bad-broodvoorziening in te richten. Het bedrag is tot stand gekomen na overleg tussen staatssecretaris en de VNG. Het geld wordt verdeeld op basis van de aantallen die gemeenten onlangs bij de VNG hebben aangeleverd.

Centrumgemeenten
Het kabinet wilde dat vooral de grote steden illegalen opvangen. Veel gemeenten die zelf opvang hebben geregeld, zouden die dus moeten sluiten. Maar gemeenten willen dat niet. Daarom zijn nu afspraken gemaakt. Het geld wordt in de septembercirculaire 2015 beschikbaar gesteld aan centrumgemeenten. Dit betekent dat voor de komende periode de tegemoetkoming vooraf wordt uitgekeerd. Gemeenten hoeven geen gegevens meer aan te leveren bij de VNG, wat scheelt in de administratieve lasten.


Nieuw bestuursakkoord
De 10,3 miljoen is voor opvang tot het moment dat er een nieuw bestuursakkoord is. Dat wordt verwacht rond 1 november. Of en hoeveel geld daarna beschikbaar komt, is onderdeel van het te sluiten bestuursakkoord. In dit akkoord komt ook te staan hoeveel gemeenten de voorziening kunnen blijven bieden en hoe lang de voorziening per persoon mag duren. De Centrale Raad van Beroep en de Raad van State doen de komende tijd uitspraken over de bed-bad-broodvoorziening die (sterk) van invloed kunnen zijn op de aanvulling op het bestuursakkoord.

Reacties: 1

U moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

E.Doeve / jurid. beleid. medew ro
Ik mis nog uit welk potje deze overigens terechte uitgave gaat worden betaald, Ik neem aan uit de ontwikkelingshulp pot...
Advertentie